Sari la conținut

Rezultatul unei analize a dat-o peste cap pe Dana Săvuică: De 10 ani duc frica asta

Rezultatul unei analize a dat-o peste cap pe Dana Săvuică. Vedeta și-a deschis sufletul și a vorbit deschis despre frica cu care trăiește de zece ani.

„Când aveam în jur de 40 plus de ani, acum 10 ani în urmă, am trimis un test cu salivă la niște laboratoare, undeva în străinătate.

Proba mea a ajuns la analiză în data de 10.10.2016, a fost evaluată strict pe ceea ce mi-am dorit eu să aflu despre sănătatea și corpul meu și despre genetica mea.

Am vrut să știu ce e cu mine. Am vrut să știu cine sunt. La ce este corpul meu vulnerabil. (…) Dau la pagina pentru gene relevante pentru cancer la sân: „Riscul dvs de a dezvolta cancer la sân este, comparativ cu cel al majorității populației, cu 1,40 de ori mai ridicat. Deci eu sunt de la risc obișnuit spre riscul avansat. De 10 ani duc frica asta”, a spus Dana Săvuică în cadrul emisiunii pe care o găzduiește în mediul online.

„Corpul meu a început să sufere niște transformări”

În urmă cu câțiva ani, Dana Săvuică a vorbit în cadrul unui interviu despre transformările prin care a trecut.

„Ajung acum la perioada aceasta a vieții – eu am făcut 50 de ani anul acesta – corpul meu a început să sufere niște transformări, niște schimbări hormonale, niște probleme de sănătate, o spondiloză lombară cumulată cu una cervicală, adică niște lucruri care au dus la încetarea practicării sportului și a mersului la sala de fitness.

Schimbările hormonale nu au intervenit în stilul meu de viață, aici este vorba despre natura omului, adică așa ne-a lăsat natura. Înaintând în vârstă, ai parte de aceste schimbări hormonale care nu ar trebui să ne sperie pentru că ele fac parte din viața noastră. Așa este omul construit, așa e corpul construit”, a declarat Dana Săvuică, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.

„Să nu ne fie teamă de acest prag”

„Eu, atingând vârsta de 50 de ani, am intrat într-o pre-menopauză… să nu ne fie teamă de acest prag, un prag psihologic în primul rând și să nu avem stres cu asta, pentru că intervin dureri de cap, o somnolență, insomnii, o stare de agitație, unele femei intră chiar într-o depresie și nu se mai cred femei. Sunt multe lucruri de care trebuie să ținem cont și e un șoc, pentru că sunt chestii noi care intervin în viața ta”, a completat ea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel