Sari la conținut

Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe Internet. Psiholog: Atenție la acești oameni! Sunt mulți și, din păcate, liberi

Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe Internet. Radu Leca, psiholog, a vorbit la DCNews, despre un subiect extrem de dureros al zilelor noastre.

Care sunt pericolele care-i pândesc pe copiii ce caută atenția și validare în mediul online. Ce se ascunde în spatele unor conturi care par normale, cum sunt construite măștile sub care se ascund pedofilii în lumea virtuală.

Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe Internet

„Psihologia copilului împărțit este unică în lume. Copilul va încerca să trăiască în spațiul virtual, alegându-și de acolo oameni ce îi devin părinți și despre care el spune că sunt părinți mai buni decât cei naturali.

Nu uitați, vă rog, de pericolul pedofililor din interiorul spațiului online. Cât de mulți sunt și, din păcate, cât de liberi sunt.

De curând, un om bolnav de peste 60 de ani a pipăit într-un mijloc de transport în comun, în București, un elev de 13 ani. La declarații, pedofilul a spus că așa a văzut pe Internet și așa a simțit.

Psiholog: Atenție la acești oameni! Sunt mulți și, din păcate, liberi

Pedofilia a crescut exponențial. Sunt țări care o și încurajează, cum este și Olanda, unde există un partid care în interiorul platformei are trecut acest aspect, profund bolnav. Din interiorul spațiului online, pedofilia a trecut la realitate.

Când copilul vă înlocuiește, el vă poate înlocui oricând cu un pedofil, doar fiindcă acesta va munci să-i ofere copilului vostru atenție, de care voi nu mai aveți răbdare și chef.

Răspunsurile la întrebările voastre de tipul – Este afectat copilul în timpul divorțului? – conțin multiple elemente de care trebuie să aveți grijă și să vă formulați ideile în timp. Este extrem de neplăcut faptul că un divorț, atât timp cât nu este realizat în prezența unui expert în psihologie, va afecta moral, individual și subiectiv copilul“, a spus,  psihologul Radu Leca, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel