joi, iunie 24, 2021

Fie ca se recurge la epilatul inghinal mai des vara, fie luna de luna, fie chiar de mai multe ori pe luna, fiecare smulgere sau taiere a firului de par creeaza conditii propice pentru dezvoltarea infectiilor.

Un studiu efectuat in Franta si publicat in “British Medical Journal” atrage atentia asupra riscurilor la care se expun persoanele care se epileaza inghinal. Riscurile sunt valabile si in cazul epilatului clasic cu ceara fierbinte sau de unica folosinta, dar si in cazul celor care prefera epilatorul, lama de ras sau cremele epilatoare.

Oamenii de stiinta francezi avertizeaza ca epilatul sau rasul creeaza micro-traume la nivelul pielii, lasand-o vulnerabila in fata unor agenti patogeni, cum ar fi poxvirusul.

Concluziile studiului au venit dupa ce medicii au analizat cauzele contractarii

poxvirusului in randul a 30 de pacienti dintr-o clinica privata din Franta. Pacientii fusesera diagnosticati cu boala Molluscum contagiousum, care apare in urma infectiei cu poxvirus. Boala se manifesta prin mici proeminente localizate pe corp, care pot fi usor confundate cu o iritatie sau cu muscaturi de tantari sau pureci.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Parteneri