Sari la conținut

‘Sunt doctor – iată de ce nu trebuie să vă smulgeți sau să vă epilați niciodată firele de păr din nas’

FOTO: UNSPLASH

Dr. Nicole Aaronson, un otolaringolog din Delaware, a declarat că „nu ar recomanda” niciuna dintre aceste metode de epilare, deoarece pot duce la infecții, fire de păr încarnate și iritații.

Un medic a avertizat că nu trebuie să vă smulgeți sau să vă epilați niciodată firele de păr din nas dintr-un motiv esențial. Metodele populare de epilare vă pot expune de fapt la riscul de infecție.

De asemenea, pot provoca fire de păr încarnate dureroase, roșeață și iritații. Smulgerea părului din nas poate provoca o infecție a cavității nazale numită vestibulită nazală. Deși, de obicei, este destul de ușor de tratat, aceasta poate provoca complicații, cum ar fi furuncule, bășici, roșeață și umflături.

În cele mai grave cazuri, va trebui să consultați un medic de familie pentru a fi verificat. Fiind vorba de o infecție bacteriană, tratamentele pot include antibiotice topice, orale și intravenoase.

Acest lucru se datorează faptului că smulgerea firelor de păr le împiedică de fapt să-și îndeplinească rolul vital de a reține polenul și praful, precum și alte substanțe iritante pe care le respirăm.

FOTO: UNSPLASH

De ce să nu vă smulgeți firele de par din nas

Dr. Nicole Aaronson, care „nu ar recomanda” aceste metode, a declarat: „Epilarea cu ceară sparge bariera pielii, creând deschideri pentru ca bacteriile să pătrundă în țesuturile mai profunde, creând posibilitatea unei infecții. Firele de păr încarnate apar după ce un fir de păr este îndepărtat atunci când noul fir de păr care se regenerează din folicul nu poate străpunge pielea”.

Otorinolaringologul din Delaware a declarat pentru HuffPost: „Deoarece epilarea cu ceară scoate părul din rădăcini, părul trebuie să își găsească din nou calea de ieșire prin stratul exterior al pielii”.

Firele de păr din nas asigură, de fapt, un rol vital în împiedicarea alergenilor de a pătrunde în nări și de a vă afecta gâtul și plămânii, acționând ca o barieră fizică. Un strănut este declanșat atunci când o insectă sau un alt iritant atinge părul din nas, împiedicându-i să intre mai departe.

Firele de păr rețin umezeala și umidifică aerul pe care îl respirați pentru a-l face mai confortabil pentru plămâni. Așadar, dacă îndepărtați aceste fire de păr, această funcție nu mai poate fi îndeplinită.

O alternativă este tunsul firelor de păr din nas, deoarece nu este dureros și nu implică tragere sau tragere neplăcută.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.