Categories: Ştiri sănătate

Ritmul campaniei de vaccinare, tot mai scăzut în România. Numărul deceselor se menține ridicat

Având în vedere contextul pandemic actual, ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID este destul de scăzut. Acest lucru îi îngrijorează pe specialiști, mai ales după apariția variantei Omicron.

Vaccinul anti-COVID rămâne cea mai bună metodă de a ne proteja împotriva virusului și de a ne întoarce la o viață normală.

Cu toate acestea, numărul persoanelor vaccinate nu este suficient. Din ce în ce mai puține persoane aleg să se imunizeze anti-COVID, ceea ce ne pune în pericol în fața variantei Omicron, susțin specialiștii.

Ritmul campaniei de vaccinare, scăzut

Numărul persoanelor nou-vaccinate anti-COVID-19 în 24 de ore a coborât din nou sub 10.000. Bilanţul din această seară indică doar 9.685 de vaccinuri administrate ca prima doză şi aproximativ 30.000 ca rapeluri şi doze booster, anunță RRA.

Se menţine ritmul lent al campaniei, pe fondul tendinţei de scădere a numărului de cazuri noi de infectare; la prânz au fost anunţate puţin peste 1.400.

În spitale sunt în prezent aproape 5.200 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 834 la terapie intensivă.

Se menţine în continuare destul de ridicat numărul deceselor asociate SARS-CoV-2, peste100.

Varianta Omicron se răspândește în toată lumea

Varianta Omicron a fost detectată în cel puțin 15 state de pe teritoriul american, iar unele autorități au impus vaccinarea obligatorie anti-COVID și în mediul privat, după ce angajații din administrație aveau deja această obligație. Bill de Blasio, primarul orașului New York, a anunțat astăzi că toți angajații din sectorul privat vor fi vizați de obligativitatea de a se vaccina împotriva noului coronavirus începând din 27 decembrie, fiind vorba aici de peste 180.000 de companii care ar trebui să implementeze această măsură.

În Slovenia, Curtea Constituţională a decis că măsura de a impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaților din sectorul public, dacă aceștia nu pot face dovada trecerii prin boală, nu este constituțională.

Măsuri ale unor state europene de a face obligatorie vaccinarea tuturor persoanelor, cum ar fi Austria, ori de a-i plasa în lockdown pe nevaccinați au declanșat proteste ale celor care consideră că li se încalcă libertățile personale.

În Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată nouă tulpină, vaccinarea populației a fost accelerată, iar preşedintele țării a făcut apel populației să se imunizeze.

În ce privește situația din Europa, Omicron și-a făcut prezența în numeroase state, dar cele mai multe cazuri, peste 260, le-a anunțat Danemarca, ce testează masiv, dar face și multe secvențieri ale genomului.

Mâine, miniștrii sănătății din statele europene se vor întâlni la Bruxelles, pentru a decide ce măsuri iau pentru prevenirea răspândirii noii tulpini. Deocamdată, cazurile de infectare cu Omicron sunt doar asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare.

Recent Posts

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

29 de minute ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

59 de minute ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

2 ore ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

2 ore ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

2 ore ago

Citeste si: