Sari la conținut

Ritualul de dimineață al profesorului Vlad Ciurea: Curață organismul, din toate punctele de vedere

Vlad Ciurea
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vlad Ciurea

Ritualul de dimineață al profesorului Vlad Ciurea: Curață organismul, din toate punctele de vedere.

Există o vorbă din popor care zice că un măr pe zi ține doctorul departe. S-a descoperit, însă, și că un singur pahar cu apă băut dimineaţa poate face minuni.

Cercetătorii au descoperit că acest obicei este un real tratament pentru multe boli. Astăzi, terapia cu apă a prins tot mai mult teren, iar paharul cu apă pe stomacul gol a devenit o indicaţie medicală.

Ritualul de dimineață al profesorului Vlad Ciurea: Curață organismul, din toate punctele de vedere

Printre susținătorii acestei terapii este și prof. dr. Vlad Ciurea care a spus, potrivit Antena 3, că obișnuiește să bea două căni de apă în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

„Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece”, a dezvăluit neurochirurgul Vlad Ciurea.

„În primul rând curață organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier.

Fac tot posibilul că în decursul zilei să beau peste 2 litri de apă. Fac tot posibilul să beau și ceai verde”, a mai spus neurochirurgul.

Care este beneficiul cafelei pentru creier

Vlad Ciurea a vorbit, de asemenea, despre beneficiile consumului de cafea pentru sănătatea creierului, dar a subliniat că doar moderația poate aduce beneficii.

„Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare.

Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere.

Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc.

Sunt în dezacord cu o cafea foarte tare. Pentru că organismul se obișnuiește cu acest bici. Dar biciul nu este numai pentru creier, tot organismul se biciuiește. Și apoi te obișnuiești cu nivel de drog sus. Lăsăți-l mai mediu, că să poți sa continui toată ziua”, este sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: