miercuri, iunie 29, 2022

România are o „particularitate” față de țările din Vest. Medic român, despre varianta Omicron: Este un joc mult prea periculos.

Specialiștii avertizează că valul 5 va începe în țara noastră în această lună. În contextul în care România a înregistrat până acum 92 de cazuri, în total, de Omicron, medicul de terapie intensivă Radu Țincu face o serie de precizări.

„Suntem la începutul transmiterii intracomunitare”

„Ştiind din experienţele variantelor precedente că după o perioadă de două-trei săptămâni de circulaţie a unei variante în spaţiul european, ea devine dominantă şi în ţara noastră, cel mai probabil avem o transmitere intracomunitară.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Însă în acest moment suntem la începutul transmiterii intracomunitare, avem o transmitere intracomunitară nu foarte accelerată, ceea ce permite autorităţilor să implementeze anumite măsuri care să prevină o creştere exponenţială a numărului de cazuri.

Aşa cum se întâmplă în Franţa, cu peste 200.000 de cazuri pe zi, sau Marea Britanie, cu peste 180.000 de cazuri pe zi.

Însă, în mod evident, până la jumătatea lunii ianuarie vom avea o transmitere comunitară a Omicron şi ea va deveni dominantă şi în România”, a explicat medicul Radu Ţincu la Digi24.

INSP prognozează 25.000 de cazuri pe zi la jumătatea lunii ianuarie.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

„Sunt prognoze foarte reale, pentru că au la bază calcule matematice de predicţie. Ştim că varianta Omicron se transmite mult mai repede, avem însă şi o parte bună a acestei situaţii.

Din datele pe care le avem din Marea Britanie şi din vestul Europei, Omicron produce forme uşoare de boală.

Marea Britanie chiar a dat ieri publicităţii un raport care spune că varianta Omicron reduce necesarul de tratament al pacienţilor cu 20-25 la sută şi reduce riscul de spitalizare cu până la 45-50 la sută, ceea ce arată că Omicron determină forme blânde de boală”, a spus Radu Ţincu.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Medic român, despre varianta Omicron: Este un joc mult prea periculos, de multe ori plătit cu prețul vieții

Pe de altă parte, medicul Radu Țincu susține că România are „o particularitate” față de țările din Vestul Europei, ținând cont de faptul că nu avem un grad suficient de populație vaccinată.

Prin urmare, susține Țincu, datele din restul Europei nu sunt reproductibile în țara noastră.

„Trebuie să vedem că România are din nou o particularitate față de țările din Vest: nu avem un grad suficient de populație vaccinată, astfel încât datele de acolo nu pot fi reproductibile în totalitate în țara noastră.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Sunt în continuare oameni care nu știu foarte multe nici măcar despre SARS-CoV-2, cu atât mai puțin despre vaccinul împotriva acestei boli”, a menționat medicul, care consideră necesară schimbarea strategiei de comunicare în campania de vaccinare.

Valul patru a reprezentat o tragedie pentru România și a fost un preț enorm pe care l-am plătit tocmai pentru că nu ne-am vaccinat așa cum au făcut toate celelalte țări.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Am avut cea mai ridicată rată de mortalitate din UE și acest lucru este determinat și cauzat doar de lipsa de vaccinare. Valul cinci, dacă într-adevăr va fi reproductibilă această scădere a agresivității virusului, cu apariția unor forme ușoare, cel mai probabil nu va mai determina un număr atât de mare de oameni care-și pierd viața.

Însă din nou revine această dorință a noastră, de a încerca să previi îmbolnăvirea prin vaccinare decât să vezi dacă vei face o formă ușoară de boală sau nu. Este un joc mult prea periculos, de multe ori plătit cu prețul vieții sau prin unele complicații, long term Covid, care afectează calitatea vieții”, a concluzionat Radu Țincu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private