Sari la conținut

România. Trei cazuri de variola maimuței. Numărul total a ajuns acum la 14. Care este starea de sănătate a celor trei bărbați

Sursa foto: Reuters: Dado Ruvic

România. Trei cazuri de variola maimuței. Numărul total a ajuns acum la 14. Care este starea de sănătate a celor trei bărbați.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, 7 iulie, că au fost depistate încă trei cazuri de variola maimuței în România.

România. Trei cazuri de variola maimuței. Numărul total a ajuns acum la 14. Care este starea de sănătate a celor trei bărbați

Este vorba despre trei bărbați, doi dintre ei cu vârsta de 38 de ani și unul de 32 de ani, din București și din județul Timiș.

Starea lor de sănătate este bună și se află în izolare (doi pacienți la domiciliu și unul în spital).

Până în acest moment, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 14 persoane. Nu au existat decese, se mai arată în comunicatul MS.

OMS: 2 noi decese cauzate de variola maimuței

Reamintim că tot azi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat două noi decese cauzate de variola maimuţei de la ultima actualizare a situaţiei epidemiologice din 27 iunie. Totalul cazurilor de variola maimuţei se ridică la trei de la începutul anului, iar boala s-a răspândit în zone noi, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Raportul OMS mai precizează că noi cazuri de variola maimuţei au fost identificate în nouă ţări, teritorii şi zone noi.

Toate cele trei decese au fost înregistrate în Africa, arată raportul.

Cazurile au crescut cu 77% de la ultima actualizare la 6.207, cea mai mare parte dintre ele fiind raportate pe continentul european, potrivit OMS.

De asemenea, 99 la sută din cazurile pentru care au fost disponibile informaţii de gen au fost în rândul bărbaţilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.