duminică, iunie 26, 2022

România urmează să cumpere 1000 de doze de vaccinuri împotriva variolei maimuței. Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră: Sunt cantități mici, pentru că…

România cumpără 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei. Anunţul de ultimă oră al ministrului Sănătăţii

Peste 100 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate sau sunt suspectate în tot mai multe state din Europa.

Te-ar mai interesa: Această zodie va da lovitura! Mihai Voropchievici:...

România urmează să cumpere 1000 de doze de vaccinuri împotriva variolei maimuței. Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră: Sunt cantități mici, pentru că…

În urma recomandării Agenției de sănătate a UE ca statele membre să planifice vaccinarea împotriva variolei maimuțelor, ministrul Sănătății din România a anunțat că urmează să cumpere în jur de 1000 de doze pentru combaterea variolei maimuţei.

Alexandru Rafila a anunţat că vor fi cumpărate câteva doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, pentru a avea un stoc de siguranță.

„Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum 1000 care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a spus ministrul Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: A renunțat COMPLET la acest ingredient, iar efecte...

Din fericire, în România nu a fost încă diagnosticat niciun caz de variolă a maimuţei. Cu toate acestea, din păcate, mai multe ţări europene înregistrează un număr mare de infectări.

Belgia a devenit prima ţară care a introdus carantina obligatorie pentru persoanele infectate cu temutul virus.

Reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a reunit vineri într-o întâlnire de urgenţă pentru a discuta pe tema noului focar care a izbucnit în Europa.

Te-ar mai interesa: Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, g...

Persoanele diagnosticate cu acest tip de variolă au următoarele simptome: febră, dureri de cap şi erupţii cutanate care încep pe faţă şi se răspândesc pe restul corpului.

Variola maimuţei a apărut prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. Potrivit informaţiilor de până acum, rata mortalității variază de la 4 la 22%. Cele mai multe decese apar la grupele de vârstă mai mici.

Te-ar mai interesa: Tratament pentru bătături: natural, ieftin și simp...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private