Sari la conținut

Românii abuzează de concediul medical. Ciolacu, reacție dură: Lucrurile au scăpat de sub control

Certificat de concediu medical
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Concedii medicale de 6 miliarde de lei în 2023. Premierul Marcel Ciolacu a transmis că și anul acesta românii au abuzat de concediul medical. Acesta spune că statul român trebuie să se implice şi să ordoneze anumite lucruri.

Potrivit declarațiilor făcute de premierul Marcel Ciolacu, anul acesta s-au decontat concedii medicale de 6 miliarde de lei. Acesta a spus că o ordine în privința datelor medicale ale asiguraților, motiv pentru care a cerut să fie accelerată digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la fel ca în cazul ANAF.

Premierul Marcel Coplacu
Sursă foto: Doctorul Zilei

 

„Am avut discuții azi cu mai multe instituții pentru o accelerare a digitalizării Casei de Sănătate, la fel ca şi la ANAF, pentru a avea o ordine, coerență în informaţii…

”În acest moment, toată lumea plăteşte CASS. Pe timpul PSD-ului, erau concedii medicale de 820 de milioane. Pe urmă au venit 570 de milioane pe timpul pandemiei.

Anul acesta am găsit concedii medicale de 6 miliarde de lei. Undeva lucrurile au scăpat de sub control…”, precizând că „avem nevoie ca statul român să se implice şi să ordoneze anumite lucruri, după 32 de ani…

Ciolacu dorește digitalizare în domeniul sanitar

Premierul a vorbit despre nevoia de digitalizare în domeniul sanitar: „Cum se poate, copilul când se naşte să n-aibă card de sănătate?”, conchide premierul.

Acesta a mai spus că „de la o zi la 18 ani, fără card de sănătate? Unde se mai întâmplă acest lucru, ca oricine să poată deconta reţete, servicii fără să aibă totul foarte clar înregistrat într-o fișă? Noul șef al CAS are o misiune grea, dar nu se mai poate așa, avem nevoie de o Românie ordonată”, a comentat Ciolacu, potrivit România TV.

Ciolacu: „S-a abuzat de acest fenomen: „Ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România.

Amintim că nici în 2022 lucrurile nu au stat mai bine. Au fost 8,1 milioane de concedii medicale și că „s-a abuzat de acest fenomen: „Ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România. Aștept un raport de la președinta CNAS”.

„Există, am aflat și eu în ședința de guvern, aveam anumite semnale și aștept un raport de la președinta CNAS… Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populație lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public… Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și cred că nu în România, ci în Europa”, a declarat anul trecut Marcel Ciolacu.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: