Sari la conținut

Românii preferă cafeaua FĂRĂ ZAHĂR! Peste 50% dintre români preferă cafeaua neagră, în timp ce 16% nu beau deloc cafea

cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
deficitul de vitamine si consumul de cafea

Românii preferă cafeaua FĂRĂ ZAHĂR! Peste 50% dintre români preferă cafeaua neagră, în timp ce 16% nu beau deloc cafea

Aceste date au rezultat în urma unui sondaj de opinie realizat în perioada 15 ianuarie – 14 februarie 2024 pe un eșantion de 2193 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.

  •  52% preferă cafeaua fără zahăr
  • 32% preferă cafeaua cu zahăr
  • 16% nu beau deloc cafea
o viață sănătoasă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Bărbații preferă cafeaua cu zahăr. Femeile și tinerii aleg cafeaua fără zahăr

Din totalul celor care beau cafea, 55% dintre femei preferă cafeaua fără zahăr, comparativ cu 45% dintre bărbați. Interesant este că femeile par să evite adăugarea de zahăr în cafea mai mult decât bărbații.

  • Totodată, 15% dintre bărbați au declarat că nu consumă deloc cafea, un procentaj puțin mai mare comparativ cu femeile (10%).
  • Interesul pentru cafeaua cu zahăr scade semnificativ în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani. Acest grup a arătat cea mai mare deschidere către consumul de cafea fără zahăr, 65% dintre tineri optând pentru această variantă.
  • Persoanele de vârstă mijlocie preferă în mod egal cafeaua cu și fără zahăr, fiecare variantă atrăgând aproximativ 50% din preferințele acestui grup.
  • Persoanele vârstnice (55+ ani) prezintă o preferință mai mare pentru cafeaua fără zahăr (65%), precum și un procentaj mai mare de non-consumatori (20%).

Bucureștiul, capitala cafelei fără zahăr

Bucureștiul se remarcă prin cel mai mare număr de consumatori de cafea fără zahăr, aproximativ 65% din voturi, reflectând posibil o tendință către un stil de viață mai sănătos.

În Cluj-Napoca, preferințele sunt împărțite aproape egal, cu o ușoară înclinare către cafeaua fără zahăr (55%).

Iașiul și Timișoara arată o preferință mai mare pentru cafeaua cu zahăr, în jur de 60% din respondenți optând pentru această variantă.

Constanța se distinge prin cel mai mare procent de non-consumatori de cafea, aproximativ 25% dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat online pe un eșantion de 2193 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3%.

Despre TeMananc.ro

TeMananc.ro este un site de mâncăruri inedite, combinații delicioase, sfaturi, trucuri și imagini din care să te inspiri când îți este poftă de ceva bun, un ajutor atât pentru cei avansați în arta gătitului cât și pentru începători.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel