Sari la conținut

Leziunile vasculare și pigmentare ale pielii se ameliorează sau dispar. Procedeul uimitor fără riscuri sau durere împotriva rozaceei

Rozaceea este o afecțiune cronică inflamatorie a pielii, care afectează cel mai adesea fața și se agravează în timp.

Rozaceea influențează negativ calitatea vieții și încrederea în sine a celor care se confruntă cu ea atât ca urmare a formei inestetice de manifestare, cât și a episoadelor de acutizare.

Principalele simptome ale rozaceei sunt roșeața și vasele de sânge vizibile, însoțite în unele cazuri de denivelari mici, roșii, pline de puroi. Printre opțiunile de ameliorare a acestor simptome s-au remarcat tratamentele laser și terapiile pe bază de lumină, care ajută la eliminarea vaselor de sânge vizibile de pe față, a rosetei și îmbunătățesc vizibil textura pielii. Conform Academiei Americane de Dermatologie, aceste proceduri aduc o reducere de 50  până la 75% a simptomelor rozaceei după unul pana la trei tratamente, rezultate care se mențin pana la 2 ani.

PDL V-Beam, cel mai bine vândut laser de tip dye din lume și totodată standardul cel mai ridicat al laserelor vasculare, este conform domnului doctor Laurențiu Vlădău, dermatolog, una dintre cele mai de succes modalități de a ține sub control această afecțiune.

Laserul vascular PDL V-Beam

PDL V-Beam aduce rezultate mai bune decât oricare alt laser sau sistem IPL în tratarea leziunilor vasculare și pigmentare ale pielii, cu mai putin disconfort pentru pacient și într-un număr mai redus de ședințe. Aparatul și-a dovedit eficiența și în tratamentul altor leziuni, printre care telangiectazii, venișoare, angioame, cicatrici acneice etc. și reprezintă, de asemenea, o opțiune excelentă de pretratare pentru a îmbunătăți rezultatele tratamentelor cu CO2 fractionat.

 “PDL V-Beam funcționează prin aplicarea în zonele tratate ale pielii a unui fascicul intens de lumină, care este absorbit fie de hemoglobina din vasele de sânge din piele, fie de melanina din zonele pigmentate, în funcție de afecțiunea tratată. Căldura acumulată de vasele mici de sânge duce la distrugerea și eventual dispariția acestora. La nivel macroscopic, acest lucru are ca efect diminuarea imediată a roșeței, venișoarelor, pigmentării, îmbunătățirea texturii pielii și a porilor măriți. Disconfortul este minim pentru pacient, majoritatea raportând încălzirea zonei tratate și o senzație similară unei arsuri solare minore”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Factori precum vârsta, culoarea și tipul leziunilor, precum și localizarea pe corp, toate determină gradul de succes al tratamentului.

Riscuri și efecte adverse

Procedura nu presupune riscuri pentru pacient și aduce un disconfort minin, nefiind necesară anestezia. “În plus, pielea tratată este protejată suplimentar prin metoda de răcire dinamică a aparatului Candela, DCD, care oferă o ceață de răcire pe piele înainte de emiterea pulsului laser. Această ceață de răcire crește confortul în timpul tratamentului, și protejează pielea în același timp, pentru a minimiza efecte secundare cum ar fi roșeața”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Unii pacienți experimentează roșeața imediat după tratament, dar aceasta dispare în general după câteva ore. Ocazional, poate apărea o reacție purpurică, asemănătoare unei vânătăi, care dispare în 3-5 zile în totalitate.

Permanența rezultatelor obținute depinde de multi factori, cum ar fi afecțiunea tratată sau stilul de viață al pacientului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel