Sari la conținut

Rugăciune pentru ajutor și fericire în căsnicie către Sfântul Simon Zilotul, mirele de la nunta din Cana Gaileii

Rugăciune pentru ajutor și fericire în căsnicie către Sfântul Simon Zilotul. În fiecare zi de 10 mai, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Simon Zilotul, unul dintre cei 12 Apostoli ai Mantuitorului.

Denumirea de „Zilotul” îi vine de la zelul său deosebit cu care a luminat sufletele multor oameni. Uneori este cunoscut sub denumirea de Cananeul, datorită faptului ca era originar din Cana Galileii.

Rugăciune pentru fericirea în căsnicie, către Apostolul Simon Zilotul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"

Sfântul Simon Zilotul, mirele de la nunta din Cana Gaileii

Potrivit Tradiției, el este mirele din Cana Galileii, la nunta caruia Mântuitorul a prefacut apa în vin. Este personajul pomenit la fiecare slujbă de cununie din Biserica Ortodoxă. Mai mult, el este considerat a fi patronul căsniciilor.

Există si Tradiția că el ar fi facut parte din gruparea evreilor zeloți, persoane care refuzau să plăteasca tribut romanilor.

Se spune că atunci când Simon, mirele, a vazut minunea prefacerii apei în vin și-a lasat pe loc mireasa, casa și familia și a luat hotărârea de a-L urma pe Iisus Hristos, făcătorul de minuni.

Așa se face ca, prin credinta lui, a devenit apostol și s-a aflat alături de ceilalți ucenici ai Domnului în foișorul unde s-a coborat Sfântul Duh.

A propovăduit credința, călătorind în lume și și-a găsit sfârșitul în Britania, răstignit, pentru că a încercat să lumineze oamenii prin cuvântul Evangheliei.

Biserica Parohiei Podeanu este singurul lăcaș din România care adapostește moaștele unuia dintre cei 12 Apostoli ai Mantuitorului – Sfantul Apostol Simon Zilotul. Fiind el însusși mire, sfântul e considerat protectorul căsătoriilor.

Tocmai de aceea, zeci de tineri ce nu izbutesc să se așeze la casa lor asistă la Acatistul Sf. Simon Zilotul care se citește in fiecare luni, de la 18.00 seara. Iar, apoi, ca o mulțumire vin și se cunună chiar în această biserică.

Rugăciune către Apostolul Simon Zilotul

Sfinte, slavite si intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai invrednicit a-L primi in casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Preacurata Lui Maica, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea, si a fi insuti vazator al preaslavitei minuni a Domnului!

Cu credinta si cu dragoste ne rugam tie: cere de la Hristos Domnul sa prefaca sufletele noastre iubitoare de pacat in vase vrednice ale harului; pazeste-ne si ocroteste-ne cu rugaciunile tale de ispitele diavolesti si de caderile in pacat, si mijloceste ca sa primim de Sus ajutor in vremea trandavirii, ca sa nu ne poticnim de piatra smintelii, ci sa umblam fara abatere pe calea cea mantuitoare a poruncilor lui Hristos, pana ce vom ajunge la fericitele locasuri ale Raiului, unde tu acum salasluiesti si te veselesti.

Asa, Apostole al Mantuitorului, nu ne rusina pe noi, cei ce nadajduim cu tarie la tine, ci fii noua ajutator si acoperitor toata viata noastra, si ne ajuta a savarsi viata aceasta vremelnica intru buna credinta si cu placere de Dumnezeu, a dobandi sfarsit crestinesc si pasnic, a ne invrednici de raspuns bun la Infricosata Judecata a lui Hristos, ca scapand de vamile vazduhului si de tirania cumplitului stapanitor al acestei lumi, sa mostenim cereasca imparatie si sa preaslavim numele cel de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: