Sari la conținut

Vindecarea traumelor prin constelațiile familiale. Psihoterapeut: Și pomelnicul dus la biserică ajută foarte mult

Vindecarea traumelor prin constelațiile familiale. Lucrezi asupra ta, poate mergi și la psiholog, încerci să te schimbi, să ierți, să accepți, să fii mai bun.

Și totuși, viața ta rămâne la fel, poate chiar se complică, pari că ești prins într-un vârtej și nu găsești explicația: De ce nu ești mai bine? De ce nu ești mai fericit? De ce ești în continuare trist, singur, fără bani și fără speranță?

Pentru eliminarea multor  dezechilibre și afecțiuni personale este nevoie să conștientizăm eliberarea blocajelor și condiționărilor pe liniile genealogice.

Vindecarea traumelor prin constelațiile familiale

Puțini oameni conștientizează certurile și conflictele nesoluționate de-a lungul a diferite generații și în care moșii și strămoșii noștri au păstrat până în clipa morții stări de furie, supărare, neiertare sau durere.

Există acțiuni rușinoase sau secrete murdare păstrate în cea mai mare taină de familiile în care ne-am născut și care ne acoperă pe noi, ca o caracatiță.

Există boli ce au apărut datorită unor încălcări grave ale legilor armoniei și care s-au manifestat și la anumiți membri ai generațiilor următoare.

Există comportamentele nefirești manifestate de părinți ori alte rude care se pot manifesta prin comportamentul, trăirile și gândurile noastre și ne pot influența cursul poveștii noastre de viață.

În acest sens, Anca Maftei, psihoterapeut sistemic și integrativ, a explicat, la Antena 3 CNN, ce reprezintă legăturile transgeneraționale, cum ne ajută constelațiile familiale, și cum fiecare dintre noi este responsabil pentru eliberarea copacului încărcat cu povești repetitive.

„Să ne imaginăm că suntem un copac. Copacul acesta, la un moment dat, simte că își pierde echilibrul. Cu cât rădăcinile sunt mai adânci, cu atât stabilitatea noastră este mai puternică. Noi suntem interconectați mai mult decât văd ochii fizici.

Este nevoie pentru un sistem de tratament pentru fiecare. E foarte important să onorăm ceea ce suntem. E important să dăm un loc sau să acordăm puțină atenție lucrurilor. Să oferim lumină și iubire unor lucruri care nu au fost văzute.

Chiar și acolo unde nu cunoaștem cu mintea, putem cunoaște cu inima. Putem scrie scrisori de recunoștință tuturor strămoșilor nostri”, a spus Anca Maftei.

Parohia Ortodoxa Romana Krefeld - DESPRE POMELNIC În Sfânta Scriptură găsim mai multe pasaje cu referire la pomenirea unei persoane. „Oriunde se va propovădui Evanghelia se va spune ce a făcut ea,

Psihoterapeut Anca Maftei: Pomelnicul dus la biserică ajută foarte mult

Vindecarea se face prin diverse metode. Una extrem de obișnuită pentru creștinii ortodocși este pomelnicul dus în fiecare duminică, la Sfânta Liturghie.

Anca Maftei a explicat cât de importantă este conștientizarea acestui gest.

„De exemplu, atunci când mergem la biserică și facem acel pomelnic. El ajută foarte mult, însă trebuie să-l facem conștient, nu mecanic. Să transmitem o energie. Să trimitem iubire și recunoștință.

Trebuie să acordăm atenție, pentru că totul se potențează. Acea sămânță de iubire și recunoștință va crește toată dragostea în viața noastră și a strămoșilor nostri.”, a mai spus aceasta.

Purtăm în noi informații pe șapte generații

Din punct de vedere transgenerațional, fiecare dintre noi suntem produsul istoriei familiei din care facem parte, cât și a predecesorilor noștri.

„Constelațiile schimbă viața enorm. De 12 ani lucrez cu aceste constelații. Am căutat să lucrez cu anxietatea. Noi toți vrem să scăpăm de simptom. Constelațiile sunt iubire, de fapt.

Eu văd ființa umană ca pe o floare cu o multitudine de fațete. Tu ești floarea vieții tale și fiecare petală are o anumită poveste. Fie este din experiența ta, fie este o poveste transgenerațională.

Ni s-a arătat că purtăm în noi informații pe șapte generații. Sunt lucruri pe care noi le purtăm în interior, precum secrete, neîmpliniri etc.”, a mai precizat Anca Maftei.

Putem să ne vindecăm doar prin conștientizare, iertare, acceptare și iubire.

„De exemplu, eu nu am fost un copil dorit. M-am născut când mama mea susținea examenul la Facultatea de Medicină. Prin urmare, durerea ei, faptul că a fost atunci exclusă de către familie, toate s-au scurs și au fost preluate de copilul, care eram eu.

Trebuie să înțelegem că atunci când aducem dragostea și pe părinții noștri în inima noastră, lucrurile se schimbă radical.

Cu cât există mai multă dragoste și dedicare, cu atât lucrurile merg minunat în orice familie și sistem.”, a mai spus Anca Maftei.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel