joi, februarie 2, 2023

Rugăciune puternică Sfântul Proroc Daniel. Pe 17 decembrie, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfântul Proroc Daniel, pe Sfinții Mucenici Patermutie, Copri și Alexandru, Cuviosul Dunale, Sfântul Mucenic Iahu, Sfântul Dionisie cel Nou din Zachint și Sfântul Mucenic Nichita.

Potrivit EVZ, în calendarul creștin ortodox este prăznuit, astăzi, 17 decembrie, Sfântul Daniel. Numele Profetului Daniel înseamnă „Domnul este Judecătorul meu” sau „Domnul judecă”.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj pentru ministrul Sănătății: „V...

De asemenea, astăzi este și ziua Sfinților trei tineri, Anania, Azaria și Misail, „tinerii cei din cuptorul din Babilon” (pomeniți în paraclise) prăznuiti împreună cu Sf. Proroc Daniil.

Există o rugăciune pe care orice credincios ar trebui să o rostească pe 17 Decembrie. Se spună că alungă relele și protejează casa și familia.


Rugăciune către Sfântul Proroc Daniel

”Sfinte Prorocule Daniel, în robia Babilonului aflându-te, dreapta credință ai mărturisit și în cuvioasă viețuire ai petrecut, pentru aceasta, de marele dar al înainte vederii te-ai

învrednicit. Fiind aruncat în groapa cu lei, gurile fiarelor neîmblânzite ai încleștat, Domnul păzindu-te nevătămat. Iar voi, Sfinților trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, preaslăvindu-L pe Dumnezeul Cel Atotputernic, în cuptorul cel încins ați fost aruncați și, în mijlocul văpăii stând, focul în rouă l-ați prefăcut, strigând: Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeule, în veci!

Te-ar mai interesa: S-a aflat secretul siluetei perfecte. Alimentul mi...

Pentru aceasta, vă rugăm, ca aceia care sunteți ocrotitori ai celor pribegi, ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii, în depărtată străinătate și de Dumnezeu vrăjmașă lume, luați aminte la cererile acestea pe care cu umilință

le aducem vouă. Pe cei tineri, aflați în văpaia ispitelor celor de multe feluri din cuptorul acestei lumi, în curăție și cinste păziți-i. Din multele înfruntări, necazuri și nedreptăți pe care le îndură din partea celor puternici, izbăviți-i pe ei. În dreapta credință a părinților lor călăuziți-i, astfel încât, binecuvântare aducând Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, și ei, și noi, cei risipiți în depărtate ținuturi, să aflăm mântuire de la Dumnezeu din robia înstrăinatei viețuiri.
Amin.”

Te-ar mai interesa: Care sunt efectele cortizolului asupra organismulu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private