Sari la conținut

Rugăciunea care este întotdeauna ascultată de Dumnezeu. Maica Antonia din Elveția: „Cea mai simplă formă de rugăciune este cea directă, când îi spunem Domnului durerea noastră”

Maica Antonia din Elveția a subliniat că fiecare dintre noi trebuie să ne întoarcem către Dumnezeu cu aceeași simplitate cu care un copil rănit se întoarce la mama lui.

Maica Antonia din Elveția ne sfătuiește să ne rugăm zilnic și dezvăluie felul în care putem să ne apropiem cel mai ușor de Dumnezeu.

Rugăciunea, când ajunge să locuiască în inimă, atunci suntem aproape de Dumnezeu. Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil. Copilul, când are o problemă, vine, plânge, strigă și spune ce are. El nu face o introducere, un cuprins și o încheiere. El spune direct Doamne, ajută-mă… El își varsă inima„, a dezvăluit Maica Antonia în podcastul Altceva, realizat de Adrian Arteni.

Cea mai simplă formă de rugăciune este rugăciunea directă

Călugărița ne recomandă să ne adresăm într-un mod cât mai simplist și, mai ales, să nu-i solicităm lucruri lui Dumnezeu, deoarece El cunoaște mai bine decât noi ceea ce ne lipsește.

„Copilul vine de obicei la mamă și spune m-am lovit. Cea mai simplă formă de rugăciune este rugăciunea directă, când îi spunem Domnului durerea noastră, și, desigur, chemarea neîncetată a numelui lui Dumnezeu: Doamne, miluiește-mă.

Rugăciunea asta cuprinde totul, pentru că noi uneori cerem lucruri care nu ne sunt de folos, adică ne rugăm cu cuvintele noastre și spunem Doamne, dă-mi aia, dar poate lucrul ăla nu ne e de folos și Dumnezeu nu ni-l dă, dar spunând Doamne, miluiește-mă, asta le cuprinde pe toate. Cu cât e mai scurtă rugăciunea, cu atât mintea e mai adunată„, a spus măicuța.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Maica Domnului, ocrotitoarea noastră

Maica Antonia din Elveția ne îndeamnă să ne adresăm Maicii Domnului în timpul rugăciunii, deoarece ea este ocrotitoarea noastră în fața lui Dumnezeu.

„Maica Domnului este în mijlocul nostru. Ea este cea care ne-a călăuzit, care ne-a adus aici, și către ea mergem mereu cerându-i ajutorul, la fel cum avem rugăciunea Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă. Avem o rugăciune scurtă pentru aceasta, Preasfântă născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pre noi. La Maica Domnului putem avea mai multă îndrăzneală decât la Mântuitorul pentru că alergăm la ea ca la o mamă: ea e ajutătoarea noastră, mijlocitoarea noastră, nimeni nu ne este mai apropiată dintre sfinți decât Maica Domnului„, a adăugat monaha, potrivit RomâniaTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel