Sari la conținut

Rugăciunea părinților pentru copii. Preot ortodox: „Spuneți-i Maicii Domnului așa”

mama si fiica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mama si fiica

Un preot din județul Botoșani, cunoscut în mediul online pentru povețele sale pline de înțelepciune, vine în întâmpinarea părinților care caută ajutor pentru copii lor.

Părintele Teodor Ciurariu, care slujește de ani mulți la Spitalul Dorohoi, reamintește că rugăciunile părinților pentru copiii lor sunt întotdeauna ascultate. Iar o rugăciune rostită din suflet de către mamă, poate face adevărate minuni pentru copiii ei.

Rugăciunea părinților pentru copii. Preot ortodox: „Spuneți-i Maicii Domnului așa”

Iată ce trebuie să spună părinții, când nu mai știu unde să găsească ajutor.

„Învățați-vă să-i spuneți Maicii Domnului așa:

«Maica Domnului, eu pe copiii mei ți-i dăruiesc.

Eu nu pot să fiu tot timpul cu ei, tu însă poți să fii mereu cu ei.

Te rog mult, auzi-mă!

Sunt tată, sunt îngrijorat, am o neliniște, dar această îngrijorare și neliniște ți-o dau ție, pentru că tu poți să o duci.

Te rog să fii tot timpul cu copiii mei.»”, a scris părintele Ciurariu, pe Facebook.

Atunci când facem un bine, să nu trâmbițăm și să nu ne lăudăm

„Zi de zi, clipă de clipă, noapte de noapte, Dumnezeu ne trimite îngeri păzitori, astfel încât suntem feriți de multe primejdii, necazuri și încercări, fără ca noi să știm sau să conștientizăm.

Dumnezeu poartă de grijă în cele mai fine amănunte de viața noastră, după cum spune și Mântuitorul că toate firele noastre de păr sunt numărate de Cel ce le știe și le poate pe toate.

Însă în smerenia Sa, Domnul nu se laudă și nu ne agasează cu iubirea Sa, ci chiar atunci când observăm un ajutor sau o putere ce ne ocroteşte, adesea o punem pe seama coincidenței, a norocului sau a întâmplării.

De aceea e bine să fim recunoscători față de toate binefacerile primite, ştiute și neștiute, și să mai facem câte o rugăciune de mulțumire către Părintele nostru care ne iubeşte și are grijă de noi, iar cu cât ne vom ruga mai mult și vom fi mai ascultători de poruncile Sale, cu atât El va revărsa din milostivire mai multe și mai mari daruri și binecuvântări către noi.

Si pentru că ne aflăm in perioada postului Adormirii Maicii Domnului bine ar fi să citim cât mai des Paraclisul, fiecare cum poate si la ce oră are dispoziția necesară rugăciunii.

Şi ar trebui să învățăm și noi din acestă discreție a lui Dumnezeu ca atunci când facem un bine, să nu trâmbițăm și să nu ne lăudăm, ci să fim precum Domnul, smeriți și discreți.

Fie numele Domnului binecuvântat de acum și până în veac!

Maica Domnului să ne ocrotească.

Post binecuvântat cu sporire duhovnicească spre a noastră mântuire”, a mai scris părintele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel