duminică, ianuarie 29, 2023

Aproape 10.600 de persoane au fost confirmate cu rujeloă, de la începutul epidemiei. Dintre acestea, aproape 10.100 de persoane nu au fost vaccinate.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul îmbolnăvirilor de rujeolă de la debutul epidemiei în România a ajuns la 10.559, 50 de cazuri noi fiind înregistrate în ultima săptămână, informează News.ro.

Te-ar mai interesa: Decesele cauzate de boli de inimă au crescut în ti...

De la debutul epidemiei, s-au înregistrat 38 de decese, dintre care 27 la copii de 0 – 1 ani. Au mai murit trei copii cu vârsta de 2 ani şi un copil cu vârsta de 3 ani. Restul pacienţilor decedaţi au avut între 9 şi 39 de ani, mulţi dintre ei având probleme de sănătate înainte de a contacta rujeola.

Specialiștii avertizează că rujeola este o boală infecțioasă, care duce la multe complicații, de obicei. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru un pacient dintr-o mie, rujeola este mortală.

„În săptămâna 22 – 26 ianuarie, au fost raportate înca 50 cazuri nou confirmate în 13 judeţe şi în municipiul Bucureşti”, anunţă CNSCBT.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Cele mai multe dintre cazurile noi au apărut în Prahova, respectiv 11. S-au mai înregistrat câte şapte cazuri în Brăila şi Bucureşti, patru la Constanţa, câte trei la Braşov, Galaţi, Ialomiţa şi Ilfov, câte două la Giurgiu, Harghita şi Mureş şi câte unul la Argeş şi Botoşani.

Potrivit statisticilor CNSCBT, 10.093 de cazuri au apărut la persoane care nu s-au vaccinat deloc. Dintre acestea, 2.035 sunt copii mai mici de un an, 3.870 sunt copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, 1.756 sunt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, 766 sunt copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, 501 sunt adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, iar restul sunt adulţi. De asemenea, 352 dintre bolnavi au primit o doză de vaccin, iar 114 au primit două doze de vaccin.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private