Sari la conținut

Rusia a anunțat că țările pe care le consideră neprietene vor plăti! Putin: „Cu toate consecințele respective”

Din cuprinsul articolului

Încă de la începutul conflictului ruso-ucrainean, situația întregii lumi este incertă. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă să aibă cerințe de la țările din U.E., Marea Britanie și Statele Unite.

Rusia a anunțat, recent, că toate țările pe care le consideră a fi neprietene vor plăti în ruble tot ceea ce cumpără. Rusia este, încă, o sursă importantă de gaze, iar multe țări din U.E. nu pot renunța la contractele cu Rusia.

Țările neprietene vor plăti!

Rusia a anunțat că, de mâine, țările pe care le consideră neprietene vor trebui să plătească gazele naturale în ruble. Președintele Vladimir Putin a spus că Moscova nu va mai livra gaze țărilor care vor refuza să facă plata în ruble.

Președintele Vladimir Putin a semnat, în această după-amiază, decretul prin care țările incluse de Moscova pe lista celor inamicale, între ele toate statele Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite, în total 48 de țări, vor trebui să achite în ruble gazele rusești livrate începând cu data de 1 aprilie.

Noua normă se aplică numai în cazul gazelor livrate pe conductă. Plata se va efectua din conturile în ruble pe care companiile occidentale vor trebui să le deschidă în băncile rusești, banca agreată, conform decretului, fiind Gazprombank.

Președintele Putin a subliniat că Rusia va continua să livreze gaze în cantitățile și la prețurile prevăzute în contractele pe termen lung, dar dacă partenerii săi vor refuza plata în ruble, contractele vor înceta.

„Dacă, însă, asemenea plăți nu se vor efectua, vom considera aceasta ca nerespectarea obligațiilor de către cumpărători, cu toate consecințele respective. Nouă nimeni nu ne vinde nimic pe gratis și nici noi nu avem de gând să facem acte de caritate, adică contractele în vigoare vor fi oprite”, explică Vladimir Putin, potrivit RRA.

Vladimir Putin a declarat că Occidentul folosește sistemul său financiar ca armă, ceea ce creează pentru Rusia riscuri inacceptabile. El a numit ”lipsită de sens pentru Rusia” achitarea gazelor în euro, dolari sau alte valute occidentale, în condițiile în care activele rusești în aceste valute sunt înghețate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel