marți, mai 30, 2023

Vladimir Putin merită să moară! Psihiatrul Gabriel Diaconu explică de ce: Nu va muri în patul lui. Nu e nici discurs al urii, nici incitare la violență, nici atitudine ostilă. E DOAR verticalitate.

În urmă cu ceva timp, întrebat care va fi finalul liderului de la Kremlin, medicul psihiatru Gabriel Diaconu a răspuns că, în opinia sa, deznodământul nu va fi suicidul, ci mai degrabă „baioneta unui apropiat”.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Președintele Rusiei este un „psihopat narcisic”

În aceeași emisiune, de la Digi 24, Gabriel Diaconu i-a făcut un profil psihologic liderului rus.

„Dacă e un lucru care îl separă pe acest om de poporul lui este că poate că el este un psihopat narcisic malign, dar 150 de milioane de ruși nu, chiar dacă că ei poate că au fost cumva îndreptați, prin propagadă și mijloace specifice de control mass-media, de îndoctrinare, să fie loiali liderului, ca într-o sectă. Dar până într-un anumit punct.

Paradoxul tiranilor este că dacă nu au cu adevărat o vână, o dată la 1.000 de ani, cum a fost Genghis Han, dacă se întâmplă să fie sub standardul acela de măreție, devin măscărici, pentru că vor trebui să fie întreținuți, în hainele lor de împărat, în împărăția lor.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Asta s-a întâmplat și cu Putin. Nu este Petru cel Mare. Oamenii din jurul lui fac eforturi remarcabile să-i păstreze glazura aceasta, întreg harnașamentul acesta regal. Ministrul lui de externe simte nevoia să mintă pentru președinte?!”, declara Diaconu, în urmă cu două săptămâni.

Vladimir Putin merită să moară! Psihiatrul Gabriel Diaconu explică de ce: Nu va muri în patul lui

În momnetul de față, psihiatrul Gabriel Diaconu afirmă răspicat că Vladimir Putin, alături de alți tirani cunoscuți, merită să moară, pentru că  acești „indivizi” sunt „niște demenți fanatici, homicidari, sângeroși, responsabili de moartea semenilor lor”.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

„Da, Osama bin Laden merita să fie intervievat de presă.

Da, Saddam Hussein merita să fie intervievat de presă.

Da, Muammar Gaddafi merita să fie intervievat de presă.

Da, Vladimir Putin merită să fie intervievat de presă.

Ce nu merită acești oameni, în schimb.

Nu merită nicio catifea de vocabular. Sunt niște demenți fanatici, homicidari, sângeroși, responsabili de moartea semenilor lor.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Nu merită niciun moment de glorie sau faimă. Poate că moaca lor vinde detergentul mai bine. Dar deodată prețul plătit pe detergent e în sânge nevinovat.

Nu merită alibiul relativismului moral, sau ilustrarea vreunei calități oarecare. Tot ce e mai urât, mai corupt, mai murdar, josnic, abject se regăsește în întruchiparea acestor indivizi. Oameni? Niciodată. E un cadou pe care li-l face umanitatea, încât să nu ne coborîm la nivelul lor.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Nu merită vreodată o reabilitare istorică. Nicio aluzie la drumuri spre iad pavate cu intenții bune. Altfel ne batem joc și de morți, și de vii, și de tot ce-au însemnat faptele lor odioase.

Nu merită punct. Nu merită virgulă. Nu merită punctuație sau inflexiune. Doar tonul rece, răspicat, domol al destinului lor:

Prăbușirea. Răsplata cuvenită pentru abominațiile comise.

Bin Laden a sfârșit împușcat. Saddam în ștreang. Gaddafi linșat.

Putin? Nu va muri în patul lui. Iar asta nu e nici discurs al urii, nici incitare la violență, nici atitudine ostilă.

Asta e doar verticalitate. Ucigașilor de oameni trebuie să le spui ce îi așteaptă. Altfel, la adăpostul tăcerii, le devii complice”, a transmis Diaconu într-o postare pe pagina de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private