miercuri, august 17, 2022

Rusia nu mai poate opri asta, toate regiunile sale sunt în alertă. Ucraina raportează si ea cifre record de la începutul pandemiei.  Rusia şi Ucraina au raportat ieri cele mai multe cazuri de COVID de la izbucnirea pandemiei.

Cifre record de îmbolnăviri în Rusia și Ucraina

Kievul a anunțat peste 37.000, în timp ce Rusia a depășit, pentru prima oară 100.000 de infectări. În Rusia tulpina Omicron s-a răspândit în aproape toate regiunile ţării conform corespondentul RRA la Moscova, Aleksandr Beleavschi.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

În Rusia au fost raportate 113.122 de cazuri de COVID, număr de aproape zece ori mai mare decât cele de la începutul lunii. Creșterea explozivă este determinată de răspândirea tulpinei Omicron, care este confirmată deja în 78 din cele 85 de regiuni ale Rusiei, fiind în creștere și numărul celor în care este dominantă.

Numărul de spitalizări considerate de specialiști cel mai relevant indicator în cazul variantei Omicron a înregistrat o nouă maximă – 14.570. S-au înregistrată 668 de decese, număr în scădere luna aceasta și de peste două ori mai mic decât maximele absolute din perioada de dominație a tulpinei Delta, un alt efect Omicron.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Creștere alarmantă a numărului de infectări la copii de peste 14 ani

În același timp, medicii ruși avertizează că numărul infectărilor la copii a crescut în ianuarie de peste 14 ori, ceea ce a determinat autoritățile să lanseze vaccinarea copiilor cu vaccinul special Sputnik M, recent omologat. Vaccinarea se face cu acordul părinților.

Autoritățile declară că nu iau în discuție un lockdown național, lăsând, în continuare, restricțiile la nivelul autorităților regionale. Numărul celor vaccinați cu ambele doze a depășit 79 de milioane, iar cu o doză, 83,6 milioane la o populație de aproximativ 145 de milioane. Gradul de imunizare ce include persoanele vaccinate și cele imunizate prin boală este, însă, mic, 64,4%

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private