vineri, ianuarie 22, 2021
Alecu Carmen

Propunere neașteptată. Rușii ar vrea combinarea vaccinului Sputnik anti-COVID cu cel de la AstraZeneca

Rușii au anunțat de ceva timp că vaccinul Sputnik-V are o eficacitate de 95%. Între timp și cei de la AstraZeneca au transmis că vaccinul lor anti-covid are o eficiență de 90%. Conform AstraZeneca, AZD1222 a fost administrat ca o jumătate de doză, urmată de o doză completă la cel puțin o lună distanță. Un alt regim de dozare al vaccinului AstraZeneca a prezentat o eficacitate de 62% atunci când a fost administrat ca două doze complete la cel puțin o lună distanță.

În urma anunțului celor de la AstraZeneca, rușii au făcut o propunere neașteptată. Fondul rus de investiții directe (RDIF) propune companiei britanice AstraZeneca combinarea vaccinului  anti-COVID pe care îl dezvoltă cu Sputnik-V, pentru o eficienţă mai mare, potrivit Reuters.

„În prezent, vaccinul AstraZeneca are o eficiență 62%. Dacă vor relua testele clinice, le sugerăm să încerce un tratament care să combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienţa”, se arată într-un mesaj postat pe Twiter.

Combinarea celor două vaccinuri poate fi importantă în timpul revaccinării, notează fondul. AstraZeneca a anunţat că până la finalul anului 2020 vor fi disponibile 200 de milioane de doze de vaccin.

Cu peste 2,1 milioane de cazuri, Rusia se situează pe locul 4 în lume, după SUA, India şi Brazilia, în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu COVID-19. AstraZeneca va relua testele la nivel global, pentru a evalua eficienţa vaccinului anti-COVID, a declarat şeful companiei, Pascal Soriot.