Sari la conținut

Propunere neașteptată. Rușii ar vrea combinarea vaccinului Sputnik anti-COVID cu cel de la AstraZeneca

Propunere neașteptată. Rușii ar vrea combinarea vaccinului Sputnik anti-COVID cu cel de la AstraZeneca

Rușii au anunțat de ceva timp că vaccinul Sputnik-V are o eficacitate de 95%. Între timp și cei de la AstraZeneca au transmis că vaccinul lor anti-covid are o eficiență de 90%. Conform AstraZeneca, AZD1222 a fost administrat ca o jumătate de doză, urmată de o doză completă la cel puțin o lună distanță. Un alt regim de dozare al vaccinului AstraZeneca a prezentat o eficacitate de 62% atunci când a fost administrat ca două doze complete la cel puțin o lună distanță.

În urma anunțului celor de la AstraZeneca, rușii au făcut o propunere neașteptată. Fondul rus de investiții directe (RDIF) propune companiei britanice AstraZeneca combinarea vaccinului  anti-COVID pe care îl dezvoltă cu Sputnik-V, pentru o eficienţă mai mare, potrivit Reuters.

„În prezent, vaccinul AstraZeneca are o eficiență 62%. Dacă vor relua testele clinice, le sugerăm să încerce un tratament care să combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienţa”, se arată într-un mesaj postat pe Twiter.

Combinarea celor două vaccinuri poate fi importantă în timpul revaccinării, notează fondul. AstraZeneca a anunţat că până la finalul anului 2020 vor fi disponibile 200 de milioane de doze de vaccin.

Cu peste 2,1 milioane de cazuri, Rusia se situează pe locul 4 în lume, după SUA, India şi Brazilia, în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu COVID-19. AstraZeneca va relua testele la nivel global, pentru a evalua eficienţa vaccinului anti-COVID, a declarat şeful companiei, Pascal Soriot.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: