luni, martie 27, 2023

Rusia a făcut marele anunț. Vaccinul Sputnik-V prezintă o eficacitate de 92%.

Fondul Suveran Rus (RDF) şi Institutul Gamaleia, creatorii vaccinului rus împotriva COVID-19 Sputnik-V, au dat asigurări că acesta eficient în proporţie de 92%. Anunțul a fost făcut la o zi după ce laboratoarele american Pfizer şi german BioNTech au anunţat că vaccinul lor are o eficacitate de 90%.

Fondul Suveran Rus (RDF) a publicat rezultatele intermediare ale celei de-a treia faze de studii ale vaccinului „Sputnik V” împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

„Eficacitatea utilizării vaccinului ‘Sputnik V’ este de 92%. Calculul s-a făcut pe baza distribuției a 20 de cazuri confirmate, depistate în grupul placebo și în grupul care a primit vaccinul”, se comunică pe contul „Sputnik V” de pe Twitter.

La studiile efectuate după înregistrarea vaccinului participă peste 40 de mii de persoane. Prima doză de vaccin a fost primită deja de peste 20 de mii de voluntari. Peste 16 mii au primit prima și a doua doză.

Fondul Suveran Rus a subliniat că nu au fost depistate reacții adverse la cei vaccinați cu „Sputnik V”, ci s-au observat doar efecte secundare de scurtă durată.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Datele intermediare vor fi publicate într-una din revistele medicale internaționale cu reputație.

„După încheierea fazei a III-a a studiilor clinice ale vaccinului ‘Sputnik V’, Centrul național de cercetare în domeniul epidemiologiei și microbiologiei ‘N.F.Gamaleya’ va permite accesul la raportul complet privind testele clinice”, se mai arată în comunicat, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private