joi, iulie 29, 2021

Rusia a făcut marele anunț. Vaccinul Sputnik-V prezintă o eficacitate de 92%.

Fondul Suveran Rus (RDF) şi Institutul Gamaleia, creatorii vaccinului rus împotriva COVID-19 Sputnik-V, au dat asigurări că

acesta eficient în proporţie de 92%. Anunțul a fost făcut la o zi după ce laboratoarele american Pfizer şi german BioNTech au anunţat că vaccinul lor are o eficacitate de 90%.

Fondul Suveran Rus (RDF) a publicat rezultatele intermediare ale celei de-a treia faze de studii ale vaccinului „Sputnik V” împotriva COVID-19.

„Eficacitatea utilizării vaccinului ‘Sputnik V’ este de 92%. Calculul s-a făcut pe baza distribuției a 20 de cazuri confirmate, depistate în grupul placebo și în grupul care a primit vaccinul”, se comunică pe contul „Sputnik V” de pe Twitter.

La studiile efectuate

după înregistrarea vaccinului participă peste 40 de mii de persoane. Prima doză de vaccin a fost primită deja de peste 20 de mii de voluntari. Peste 16 mii au primit prima și a doua doză.

Fondul Suveran Rus a subliniat că nu au fost depistate reacții adverse la cei vaccinați cu „Sputnik V”, ci s-au observat doar efecte secundare de scurtă durată.

Datele intermediare vor fi publicate într-una din revistele medicale internaționale cu reputație.

„După încheierea fazei a III-a a studiilor clinice ale vaccinului ‘Sputnik V’, Centrul național de cercetare în domeniul epidemiologiei și microbiologiei ‘N.F.Gamaleya’

va permite accesul la raportul complet privind testele clinice”, se mai arată în comunicat, potrivit RRA.

Ultimele stiri

Parteneri