sâmbătă, septembrie 24, 2022

S-a decis! Vaccinare obligatorie pentru cei de peste 60 de ani. Kyriakos Mitsotakis: „Este un act de justiție pentru cei vaccinați”.

Marți, 30 noiembrie, premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că s-a luat măsura vaccinării obligatorii anti-covid a tuturor persoanelor în vârstă de peste 60 de ani.

Aproximativ 500.000 de persoane din Grecia cu vârsta de 60 de ani sau mai mult nu au fost încă vaccinate, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis la o ședință a cabinetului, adăugând că veniturile din amenzi vor merge către spitalele de stat care au fost întinse de pandemie.

Te-ar mai interesa: Fructul care te scapă de constipație. Mihaela Bili...


S-a decis! Vaccinare obligatorie pentru cei de peste 60 de ani

Cu această ocazie, premierul grec a mai anunțat că persoanele care nu nu se vor programa pentru administrarea primei doze de vaccin până la data de 16 ianuarie, vor plăti o amendă administrativă în valoare de 100 de euro pe lună. Această sumă va fi depusă într-un fond special care va contribui la finanțarea spitalelor.

Kyriakos Mitsotakis a explicat, potrivit nytimes.com, că impunere a vaccinării obligatorii pentru cetățenii de peste 60 de ani a fost o decizie „care l-a chinuit personal”.

Potrivit unor surse din cadrul guvernului grec, la luarea acestei hotărâri au contribuit cinci date științifice și operaționale:

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

  • 9 din 10 decese cauzate de COVID implică cetățeni cu vârsta de peste 60 de ani.
  • 7 din 10 pacienţi intubaţi au peste 60 de ani.
  • 8 din 10 pacienţi intubaţi sunt nevaccinaţi.
  • În ultima lună, ritmul de creștere a programărilor pentru prima doză de vaccin la grupa de populație de peste 60 de ani este de doar 3% față de 5-15% la alte vârste, în timp ce riscul este invers proporțional pentru această categorie de populație.
  • În țări precum Portugalia și Danemarca, care au realizat vaccinarea în proporție de 99% pentru acest grup, presiunea asupra sistemului de sănătate și pierderea de vieți omenești este de până la 10 ori mai mică decât în Grecia.


Premierul grec susține că e vorba de „un act de justiție pentru cei vaccinați”

Descriind politica drept „un act de justiție pentru cei vaccinați”, premierul grec a spus că și-a făcut griji cu privire la penalizarea oamenilor, dar speră că vor vedea mișcarea ca pe un act de „încurajare, nu de represiune”.

„M-am simțit datoria de a fi alături de cei mai vulnerabili, chiar dacă ar putea să-i nemulțumească temporar”, a spus el.

Grecia înregistrează în medie peste 6.400 de cazuri noi pe zi, printre cele mai mari cifre de la începutul pandemiei, potrivit Centrului pentru Știința și Inginerie a Sistemelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Cu îngrijorarea că sărbătorile de iarnă vor duce la o răspândire în continuare, Kyriakos Mitsotakis a spus că mai multe kituri de testare gratuite vor fi disponibile în următoarele două luni.

Premierul grec a mai anunțat că, în perspectiva sărbătorilor de iarnă, va fi impusă o măsură suplimentară, și anume în perioada 6 – 12 decembrie, statul va oferi câte un self-test gratuit fiecărui adult, vaccinat sau nu, cu scopul identificării eventualilor purtători asimptomatici ai virusului înainte de Crăciun.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

Măsura se va repeta în perioada 3-7 ianuarie pentru a monitoriza transmiterea pandemiei în perioada sărbătorilor.

„Pentru că este important să ne verificăm cu toții în vederea adunărilor din acele zile”, a spus premierul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private