miercuri, noiembrie 30, 2022

Certificatul verde a implementat, inițial, pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E. Recent, acesta a fost adoptat și în interiorul statelor pentru a obține accesul în anumite spații sau pentru a participa la anumite evenimente.

Documentul ar putea fi solicitat de angajatori la locul de muncă, potrivit unui proiect de lege.

Proiectul de lege privind obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului COVID intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor, fiind for decizional. Inițial, proiectul a fost respins la o diferență de numai două voturi.

Te-ar mai interesa: Antares deschide portalul stelar 2-5 decembrie. Ce...

Între timp, proiectul de lege a suferit anumite modificări ce ar putea duce la aprobarea acestuia. Spre exemplu, certificatul ar putea fi eliberat la 10 zile după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID.

Certificatul COVID, eliberat la 10 zile după prima doză?

Proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului digital COVID-19 intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. La Senat, documentul a fost respins la o diferenţă de două voturi, comunică RRA.

Preşedintele Comisiei parlamentare de sănătate, Nelu Tătaru, a declarat că proiectul va fi analizat inițial de un grup restrâns al comisiei, dezbaterile urmând să fie programate după depunerea amendamentelor.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru combaterea bolii Alzheim...

Propunerile trebuie să fie adoptate pe baze științifice, dar și potrivit consensului politic, spune deputatul PNL.

„Sunt mai multe amendamente, în care avem inclusiv ca 60 de zile, aceste teste să fie plătite de către stat, inclusiv acele amendamente cu teste de anticorpi, inclusiv eliberarea unui certificat verde la 10 zile după prima doză, urmând ca să avem acea condiție de până în 42 de zile să se facă și rapelul. Dacă nu, trebuie să ridic acest certificat verde”, a explicat Nelu Tătaru.

Te-ar mai interesa: Un medic român atrage atenția: Aceste greșeli care...

Social-democrații au votat în favoarea demarării dezbaterilor cu privire la certificatul verde și atrag atenția că deciziile vor fi luate de specialiști.

Deputaţii au termen până pe 12 noiembrie să depună amendamente asupra proiectului de lege.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private