marți, august 9, 2022

În urma cercetărilor dintr-un studiu, aflăm că se poate trăi mul mai mult.Oamenii pot fi ajutați să trăiască până la vârsta de 200 de ani, chiar și mai mult, cu ajutorul unui medicament.

Progresele medicale din ultimul secol au făcut ca oamenii din națiunile bogate să trăiască până la 80 de ani, aproape dublu față de speranța medie de viață la începutul secolului al XX-lea.

Te-ar mai interesa: Anunțul autorităților despre nivelul de radiații d...

longeviv

Nutriția îmbunătățită, apa curată, o salubritate mai bună și salturile uriașe în medicină au fost esențiale în prelungirea vieții umane. Cea mai bătrână persoană cunoscută, franțuzoaica Jeanne Calment, care a vândut pânzele lui Vincent Van Gogh când era adolescentă, la sfârșitul anilor 1800, a trăit până la vârsta de 122 de ani și a murit în 1997.

Celulele zombie ar putea fi unul dintre principalele motive al îmbătrânirii
Există o dezbatere asupra longevității naturale mult peste această vârstă atinsă de Calment, dar se speră că știința va duce durata vieții umane dincolo de ceea ce se crede că este posibil în prezent.

Te-ar mai interesa: Fructe și legume cu pesticide: Lista celor mai per...

Dr. Andrew Steele, un biolog britanic și autor al unei noi cărți despre longevitate, a declarat pentru Daily Mail că nu există niciun motiv biologic pentru care oamenii să nu atingă vârsta de 200 de ani.

”Celulele zombie” din organism

El crede că marea descoperire va veni sub forma unor medicamente care îndepărtează ”celulele zombie” din organism, despre care se crede că sunt unul dintre principalii vinovați de degradarea țesuturilor și a organelor pe măsură ce îmbătrânim.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...

Pastile, în teste

Pastilele care scot aceste celule din organism sunt deja în teste pe oameni și ar putea ajunge pe piață în cel puțin 10 ani, potrivit Dr. Steele, care crede că oricine este în viață în prezent și află despre acest studiu ar putea ajunge la 150 cu ajutorul medicamentelor.

Optimiștii trăiesc mai mult

Un nivel mai ridicat de optimism este asociat cu o durată de viață mai lungă și cu o șansă mai mare de a trăi peste 90 de ani, potrivit unui nou studiu efectuat pe aproape 160.000 de femei de diferite rase și medii. Factorii unui stil de viață sănătos, cum ar fi calitatea dietei, activitatea fizică, indicele de masă corporală (IMC), fumatul și consumul de alcool, au reprezentat mai puțin de o pătrime din asocierea dintre longevitate și optimism, potrivit studiului publicat miercuri în Jurnalul of Societății Americane de Geriatrie.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

”Deși optimismul în sine poate fi modelat de factori structurali sociali, descoperirile sugerează că beneficiile optimismului pentru longevitate sunt fi valabile pentru grupurile rasiale și etnice. Optimismul poate fi o țintă importantă de intervenție pentru longevitate în diverse grupuri minoritare”, a spus autorul principal Hayami Koga, student postdoctoral la Harvard T.H. Chan School of Public Health într-o declarație.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...

Acesta nu este primul studiu care a găsit o legătură puternică între longevitate și a privi partea bună a vieții. Un studiu din 2019 a constatat că atât bărbații, cât și femeile cu cele mai înalte niveluri de optimism au avut o durată de viață cu 11% până la 15% mai lungă decât persoanele care au practicat mai puțin gândirea pozitivă. De fapt, optimiștii cu cele mai mari scoruri aveau cel mai probabil să trăiască până la 85 de ani sau mai mult.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private