Sari la conținut

MIT DEMOLAT: prezervativele nu scad plăcerea. Cum să le alegeţi pe cele care vi se potrivesc cel mai bine

Oamenii de ştiinţă au aplicat un chestionar online în legătură cu obiceiurile sexuale ale bărbaţilor şi femeilor cu vârste între 18 şi 59 de ani. Rezultatele au demonstrat că participanţii consideră sexul protejat la fel de plăcut ca şi cel neprotejat.

Conform rezultatelor, bărbaţii nu întâmpină dificultăţi în a menţine erecţia atunci când folosesc prezervativul, iar majoritatea femeilor nu îşi dau seama de nivelul de lubrifiere al prezervativului.

Obiectivul studiului este de a lupta împotriva bolilor cu transmitere sexuală, a infecţiei cu HIV şi a sarcinilor nedorite.

,,Marea Britanie, încă se luptă cu o rată mare de boli cu transmitere sexuală, HIV şi sarcini nedorite. Trebuie să înţelegem modul în care oamenii aleg produsele pe care le folosesc şi cum aceste produse contribuie la siguranţa şi plăcerea experienţelor sexuale, a explicat medicul Debby Herbenick de la School of Public Health-Bloomington

Nici ţara noastră nu stă prea bine la acest capitol, Romania fiind cap de lista în Europa la sifilis. Din anul 1990 până în 2009 s-au înregistrat 142.000 de cazuri de sifilis, la o diferenţă mare de următoarea clasată, Germania (25.000 de cazuri).

Cum alegeţi prezervativul potrivit

În primul rând trebuie să ştiţi că orice tip de prezervativ vă poate feri de o sarcină şi de nedoritele boli cu transmitere sexuală, însă îl puteţi alege pe ce cel care se potriveşte dorinţelor dumneavoastră, dintre următoarele tipuri.

1. Prezervativul extra-lubrifiat este ideal pentru intensificarea plăcerii, în plus există mai puţine şanse ca un prezervativ bine lubrifiat să se rupă

2. Prezervativele din latex sunt rezistente, nu lasă bacteriile să treacă, ferind şi de o sarcină nedorită, dar şi de boli cu transmitere sexuală. Există şi prezervative „extra”, din latex special, de calitate superioară, mai durabile.

3. Prezervativele din poliuretan şi cele din fibre animale sunt mai potrivite pentru cei sensibili, însă dezavantajul este că acestea nu vă protejează de boli venerice.

4. Prezervativele cu spermicide sunt mai sigure în ceea ce priveşte sarcina, în cazul în care se rup, dar studiile au arătat că nu protejează împotriva bolilor venerice, iar mai multe femei s-au plâns de iritaţii din cauza chimicalelor din spermicide.

5. Prezervativele cu arome au un miros plăcut, însă pot irita vaginul deoarece îi schimbă ph-ul făcând loc infecţiilor

6. Prezervativele cu striaţii au forme şi texturi menite să sporească plăcerea. Unele au două secţiuni de nervuri, în partea de sus şi la bază, care potenţează stimularea în locul potrivit pentru femei. Altele conţin sute de striaţii, la exterior, pentru satisfacţia femeilor, dar şi în interior, pentru bărbaţi.

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel