Sari la conținut

Cum să ai o siluetă de vis și o viață intimă împlinită. Sfaturi de la Cori Grămescu

Cum să ai o siluetă de vis și o viață intimă împlinită. Sfaturi de la Cori Grămescu.

Cori Grămescu este o cunoscută antrenoare de fitness și coach de lifestyle şi nutriţie. A schimbat în bine viața multor femei prin programele de fitness şi de nutriţie pe care le-a realizat. În timp, Cori Grămescu a observat care este cel mai mare inamic al unei greutăți ideale pentru orice persoană.

Cum să ai o siluetă de vis și o viață intimă împlinită. Sfaturi de la Cori Grămescu

„Dacă slăbirea este procesul activ, dinamic, în care îți obții relativ repede satisfacția și recompensa emoțională. Faci o săptămână sport, ții dietă, dormi, faci sex și totul funcționează conform planului, vezi imediat pe cântar.
Ei bine, menținerea înseamnă păstrarea motivației în absența unei recompense imediate. Nu îți mai aplaudă nimeni progresul, corpul tău nu se mai transformă vizibil, viață intră într-o rutină plictisitoare. Acolo se și rupe cel mai des firul de succes, pentru că în lumea în care trăim suntem obișnuiți să primim câte un like pentru fiecare prostie pe care o lansăm în online”, este de părere Cori Grămescu.

Cori Grămescu: „În menținere înveți să îți descoperi plăcerea sexuală în alt fel decât înainte”

Reputatul coach de nutriție explică într-o postare pe contul său de Facebook ce înseamnă cu adevărat menținerea. Procesul menținerii unei greutăți ideale este la fel de important, dacă nu chiar mai important, decât slăbirea în sine.
„În menținere intervine efortul major de schimbare, de reeducare a creierului, a imaginii proprii, a sinelui. În menținere înveți cum arată corpul tău care nu mai e gras, înveți să faci sex în alt fel decât înainte, înveți să îți construiești plăcere din acțiuni lipsite de duble legături emoționale. Asta dacă reușești, bine înțeles.
Menținerea este adevărată bătălie finală. Și acolo trebuie repoziționate relațiile cu partenerii de cuplu, cu familia, cu cercul de prieteni.

În menținere înveți să îți descoperi plăcerea sexuală în alt fel decât înainte.

Pentru că atunci când faci sport, când ai un trup sănătos și începi să îți echilibrezi emoționalul, apetitul sexual se schimbă. E o realitate despre care puțină lume vorbește deschis, dar mulți dintre clienții cu care am lucrat și care au slăbit și se mențin și-au recalibrat complet viață sexuală.

Relația cu cercul de prieteni se schimbă și ea, pentru că începi să te ferești de mediile care îți fac rău.

Dubla legătură emoțională înseamnă să îți sărbătorești cele 5 kilograme slăbite oferindu-ți o masă copioasă. E ca și cum un alcoolic și-ar sărbători 3 luni de abstinență cu o orgie alcoolică de 3 zile. Trebuie învățat să îți premiezi reușitele prin comportamente coerente cu scopul tău de a te menține. Și asta îți schimba raportarea la cercul de prieteni mai ales dacă ei înșiși întrețin activități nocive pentru sănătate, cum ar fi nopți regulate de beție, binge-uri sau ospețe exagerate la grătar”, a punctat Cori Grămescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.