Sari la conținut

S-a găsit leacul pentru cancer? Un nou tip de celulă poate ataca tumorile (STUDIU)

simptome cancer
sursa foto: Alfred Pasieka
Simptome cancer

Potrivit unui studiu publicat recent în revista Cell, cercetătorii de la Clinica americană City of Hope au descoperit că un nou tip de celulă imunitară din corpul uman, cunoscută ca fiind importantă pentru alergii și alte răspunsuri imunitare, poate ataca și cancerul.

Mai exact, este vorba de celulele limfoide înnăscute umane de tip 2 (ILC2s), care pot fi înmulțite în afara organismului și pot fi folosite inclusiv pentru atacarea celulelor canceroase.

Cum acţionează celulele ILC2s

Acestea sunt un tip de celule imunitare care sunt cunoscute pentru rolul lor în alergii și alte răspunsuri imunitare, relatează Genetic Engineering & Biotechnology News, potrivit 360medical.ro.

În cadrul unui studiu preclinic, cercetătorii au izolat ILC2s din sângele de la șoareci și le-au extins în afara organismului. Apoi, au injectat celulele în șoareci cărora li s-a grefat leucemie mieloidă acută umană (LMA) sau tumori solide, inclusiv cancer pancreatic, cancer pulmonar și glioblastom.

Celulele anti-cancer ar putea fi obținute de la donatori sănătoși

Rezultatele au arătat că ILC2s ar putea distruge aceste tumori într-un mod eficient. „ILC2s sunt un nou candidat pentru imunoterapia cancerului”, a declarat Jianhua Yu, PhD, profesor în cadrul departamentului de hematologie și transplant de celule hematopoietice de la City of Hope și autor principal al studiului.

„Aceste celule pot fi extinse în afara organismului și apoi administrate pacienților. Spre deosebire de terapiile pe bază de celule T, cum ar fi celulele CAR T, care necesită utilizarea celulelor proprii ale pacientului, ILC2s ar putea fi obținute de la donatori sănătoși”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel