Sari la conținut

S-a stins din viață îndrăgitul cântăreț Benone Sinulescu

Benone Sinulescu, unul dintre artiștii îndrăgiți ai României, a încetat din viață ieri, la vârsta de 84 de ani, din cauza unor multiple probleme de sănătate.

Benone Sinulescu se confruntase în ultima perioadă cu o penumonie ce i-a șubrezit și mai mult starea de sănătate. Soția acestuia a decarat că artistul a refuzat internare.: „Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19”, a spus soția artistului, potrivit impact.ro.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:50. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie care i-a fost fatală.

De altfel, cântăreţul a fost internat în luna iunie după ce de asemenea a fost internat în casă şi a fost găsit inconştient de către apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze, a fost chiar şi la o clinică de recuperare.

De această dată, organismul lui Benone Sinulescu a fost prea slăbit, iar medicii nu au mai reuşit să facă nimic. Potrivit soţiei artistului, acesta devenise optimist în ultima perioadă şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Dar de duminică, atunci când au apărut ultimele semne de neputinţă, starea sa a fost din rău în mai rău.

Cântăreţul Benone Sinulescu, care a interpretat decenii în șir muzică populară, s-a născut pe 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. De-a lungul anilor, a fost recompensat cu premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică.

Benone Sinulescu s-a bucurat de o carieră spectaculoasă

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, într-o familie muncitoare. Acesta s-a îndrăgostit de muzică încă de la o vârstă foarte fragedă. moștenind talentul de la tatăl său. El a cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod.

Acesta a terminat școala elementară în Siriu, apoi a devenit solistul școlii din Pleșcoi, dar și dirijorul corului. Artistul a fost extrem de ambițios, așa că nu s-a lăsat până nu a reușit să ajungă pe culmile succesului. El a dat examen la Școala Specială de Muzică, însă a intrat abia la a doua încercare.

La doar 18 ani, el înregistra piese ca ‘La lenuța sub cerdac’, ‘În munții Buzăului’ și ‘Străina mamei, străină’. Acesta a susținut numeroase concerte în țară, dar și peste hotare. Artistul a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții.

Benone Sinulescu, apreciat peste tot în lume

De asemenea, acesta a fost invitat în Coreea comunistă la un moment dat, pentru a susține un concert la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. În 1967, el primea Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ‘pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică’.

În 2002, Benone Sinulescu primea de la președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, lui îi era acordat și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D –’Arta Spectacolului’, potrivit Impact.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: