duminică, ianuarie 17, 2021
Elena Oceanu

S-a vindecat de COVID-19 la 107 ani. O femeie din Olanda, de 107 ani s-a însănătoşit după infectarea cu noul coronavirus, devenind probabil cea mai bătrână supraviețuitoare a pandemiei din lume.

Cornelia Ras s-a îmbolnăvit pe 17 martie, a doua zi după împlinirea vârstei de 107 ani – a relatat ziarul olandez AD – după ce a participat la o slujbă religioasă alături de alți rezidenți ai unui cămin de bătrâni de pe Goeree-Overflakkee, o insulă din sud-vestul țării.

S-a vindecat de COVID-19 la 107 ani

Ea și alte 40 de persoane au fost diagnosticate ulterior ca infectate cu virusul. Douăsprezece persoane din acel grup au murit de atunci, dar dna Ras a fost informată luni de medici că a învins boala. „Nu ne așteptam ca ea să supraviețuiască”, a spus nepoata sa, Maaike de Groot, pentru publicaţia AD.

„Nu ia medicamente, încă merge bine și îngenunchează în fiecare seară pentru a-i mulțumi Domnului. După cum se pare, va putea să facă acest lucru în continuare”. Înainte de Cornelia Ras, cel mai în vârstă supraviețuitor al pandemiei de coronavirus a fost Bill Lapschies, un american în vârstă de 104 ani.