joi, august 18, 2022

Condiții călătorie Grecia. De astăzi, turiștii români care ajung în Grecia, riscă să intre în carantină 7 sau 10 zile, dacă sunt testați pozitiv la graniță. Măsura se aplică și pentru persoanele vaccinate. 

Chiar dacă au certificatul european, toţi turiştii români vor fi testaţi de azi la intrarea în Grecia pe cale terestră şi plasaţi în carantină, în caz de contaminare cu SARS-CoV-2. Doar copiii sub 12 ani sunt scutiţi de testare, după cum preciza aseară purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oana Darie.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Carantină 7 sau 10 zile pentru cei care ies pozitivi la test

”Cei depistaţi pozitiv la aceste teste făcute în punctul de frontieră vor fi supuşi regimului de carantină pentru o durată de 10 zile, în locaţii stabilite de către autoritățile elene. Pentru cei care au fost imunizaţi, carantina nu mai este de 10 zile, ci 7 zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi suspuse unui test PCR,” a explicat Oana Darie, potrivit Rador. 

Condiţiile de călătorie cu avionul rămân neschimbate, a mai spus reprezentanta MAE, într-o intervenţie televizată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private