joi, iunie 1, 2023

Asociația Help Autism a deschis miercuri, 21 ianuarie 2015, primul centru de servicii gratuite integrate în autism din zona de nord a capitalei. În cadrul Centrului HelpAutism Pipera, echipa multidisciplinară formată din psihologi și logopezi, va oferi gratuit servicii de diagnostic pentru tulburări pervazive de dezvoltare, suport familiilor copiilor cu diagnostic și terapie zilnică pentru 18 copii prin programe intensive și personalizate de analiză aplicată a comportamentului.
„Bunele practici terapeutice pe care specialiștii HelpAutism le abordează își dovedesc eficiența. Combinația între terapeuți cu experiență, părinți implicați și un diagnostic corect pus la timp ne-au arătat că un copil poate recupera până la 20 de luni de dezvoltare în 6 luni de terapie. Ne bucurăm că putem oferi cu sprijinul unui partener generos aceeași șansă copiilor din Pipera, Voluntari, Ilfov”, a declarat Daniela Bololoi, psiholog clinician și președinta Asociației Help Autism.
Prin programul „Împreună le arătăm viața” Centrul HelpAutism Pipera va oferi gratuit servicii în beneficiul comunității în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, cu scopul îmbunătățirii vieții copiilor cu tulburări pervazive de dezvoltare și a familiilor lor. În cadrul Centrului HelpAutism Pipera, locuitorii din zona de nord a capitalei vor avea de acum acces la:

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: cuvintele care antrenează creie...

• Diagnostic și evaluare psihologică pentru copii cu vârsta între 1 și 5 ani;
• Stabilirea planului de intervenție terapeutică;
• Recuperarea copiilor prin terapie intensivă, zilnică;
• Susținerea familiilor prin consilierea psihologică a părinților;
• Cursuri gratuite pentru părinți și cadre didactice;
• Servicii gratuite integrate de terapie zilnică, pentru minimum 18 copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului.
15 copii au început deja programul de stimulare multi-senzorială, un program terapeutic intensiv ce poate reduce chiar și cu 50% comportamentele neacceptate social și crește semnificativ șansele de incluziune.
„Prin intermediul proiectului ne-am propus ca 15.000 de familii să afle informații despre tulburare și cum pot interveni, iar peste 50 de ONG-uri din domeniu și instituții de stat vor primi exemplu de bune practici în parteneriat public-privat.”, a conchis Daniela Bololoi.
Centrul HelpAutism Pipera este situat pe strada Ion Caragiani (fosta Intrare Dumitru Vlăsceanu), Voluntari. Pentru detalii și programări, părinții pot suna la 0762 015 480.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private