Sari la conținut

Salata anti-mahmureală recomandată de Carmen Bruma: „ajută organismul să metabolizeze alcoolul”

Salata anti-mahmureală
Sursă foto: Carmen Bruma Instagram
Salata anti-mahmureală

Dacă vă numărați printre cei care au făcut exces de mâncare sau băutură la masa de Revelion sau de Anul Nou, nutriționiștii au la dispoziție câteva sfaturi pentru a vă reveni la starea de bine.

Senzaţie de greaţă, stare de moleşeală, dureri de cap, somnolenţă şi stare de rău generală sunt doar câteva dintre simptomele cu care cei mai mulţi dintre noi le pot resimți, după petrecerea de revelion.

O soluție anti-mahmureală o reprezintă această salată specială, recomandată de experta în sport și nutriție, Carmen Bruma.

„În caz că aveți nevoie în această perioadă, astăzi vă arăt o salată antimahmureală!”, spune Brumă, apoi începe descrierea rețetei minune.

Cum se prepară salata antimahmureală

„Se fierb doi-trei cartofi mari pentru conținutul de amidon și vitamine din grupul B care ajută organismul să metabolizeze alcoolul. Adăugăm și două ouă fierte care conțin, printre altele acizi grași și omega trei, cu rol antiinflamator, conzima Q 10 pentru protecția mitocondriilor și cisteină care ajută la nutralizarea acetaldehidei, substanță în care se transformă alcoolul în corpul nostru. Punem și castraveți murați, remediul tradițional foarte eficient care ajută la refacerea bacteriilor din intestin, afectate de alcool dar ajută și la diminuarea senzației de greață.

Adăugăm și ciuperci pentru conținutul de B6 și L-teanină, o mână de nuci pentru aportul de magneziu, câteva pufuri de ulei de măsline, sare după gust, și câteva frunze de busuioc, pentru aromă. Salata poate fi pregătită din timp și păstrată la frigider, în caserolă. O puteți consuma a doua zi, după o petrecerea la care ați consumat mai mult alcool. Ajută la neutralizarea efectelor neplăcute ale alcoolului și va da o stare de bine”, povestește Carmen Brumă despre remediul pregătit în astfel de situații și numai bun și după seara de Revelion pentru petrecăreți.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Alimente care te scapă de mahmureală

Medicul nutriționist Florin loan Bălănică a enumerat pe pagina csid.ro cu ce alimente și băuturi putem scăpa de mahmureală:

  • Ceaiul și apa plată (de evitat băuturile carbogazoase);
  • Bananele, care conţin potasiu, electrolit care are un rol important în ameliorarea stărilor de greață și de oboseală provocate de mahmureală;
  • Un mic dejun consistent, cu alimente uşor digerabile, precum cerealele integrale și un iaurt slab, pentru a ameliora arsurile gastrice;
  • Ghimbirul, cunoscut pentru proprietatea sa sale de a remite starea de greață;
  • Cafeaua, care ajută la ameliorarea durerilor de cap;
  • Murăturile, care ajută la rehidratare și la refacerea nivelurilor electrolitice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel