vineri, iunie 18, 2021

Salata boef este nelipsită de sărbători pe mesele românilor. Care sunt cele mai noi tendințe de preparare, pentru a o încadra într-un fel de mâncare inofensiv, care nu este sursa multor calorii?

Ei

bine, ca toate celelalte, și salata boef s-a actualizat! De ce să nu o servim drept fel de mâncare light? Pentru că singurul ingredient care o descalifică este maioneza.

Maioneza clasică este o bombă calorică, de aceea specialiștii au găsit modalitatea ideală de  a o înlocui cu ceva la fel de gustos, dar mult mai sănătos.

Știm că maioneza este făcută din gălbenuș și ulei din belșug, ulei de floarea soarelui. Pentru că avem nevoie de grăsimi sănătoase, iată soluția.

Încercați maioneza din avocado! Nimic mai simplu. Avocado este un fruct abundent în grăsimi sănătoase, un aliment de bază

în dieta keto, un înlocuitor de nădejde al uleiului.

Cum se face maioneza din avocado?

Alegeți un avocado mare și copt, decojiți-l, pisați-l cu furculița, adăugați sare, piper și zeamă de lămâie. Tocmai ați realizat o maioneză recomandată de toți nutriționiștii.

La bază, salata boef este făcută cu carne de vită fiartă și legume rădăcinoase. Pentru a o face și mai light, puteți înlocui carnea de vită cu cea de curcan sau chiar o puteți scoate de tot din lista ingredientelor. Deoarece mai mult ca sigur veți avea și friptură în meniul de sărbători.

Așa că cea mai light salata boef se va face

din cartof, țelină fiartă, păstârnac, morcovi fierți, murături din belșug, mazăre prefiartă și porumb. Toate amestecate cu maioneza de avocado și iată cum vă puteți ospăta liniștiți, fără colesterol, regrete și calorii în exces.

Ultimele stiri

Parteneri