marți, martie 9, 2021

Salata libaneză cu nebănuite efecte benefice asupra organismului. Iată de ce este mai mult decât indicat să facem o cură de cel puțin o săptămână.

Principalul ingredient al acestei salate extrem de

benefice este pătrunjelul, o adevărată resursă de vitamina C, atât de importantă în susținerea imunității.

Pătrunjelul nu este doar un condiment indispensabil, ci mai ales un medicament natural valoros. El este bogat în vitaminele C, A, dar are și fier, mangan. Sucul de pătrunjel este de real ajutor în cazul hepatitelor B și C, dar și altor afecțiuni.

Specialiștii susțin că pătrunjelul este de 4 ori mai bogat în vitamina C decât portocala, iar fier conține mai mult decât are spanacul. De asemenea, pătrunjelul are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în substanțe nutritive importante,

precum vitaminele A, K și C. În afară de rolul său în menținerea sănătății oaselor și a inimii, vitamina K este esențială pentru coagularea sanguină corectă, ceea ce poate ajuta la prevenirea sângerării excesive. Numai două linguri (8 grame) de pătrunjel livrează mai multă vitamină K decât aveți nevoie într-o zi.

Rețetă salată de pătrunjel (tabbouleh)

Secretul reușitei salatei tabbouleh stă în tocarea cât mai măruntă a ingredientelor. Pentru pregătirea salatei de pătrunjel, se vor toca frunzele și codițele fragede de la șase legături, după care se adaugă o cantitate egală de frunze de

mentă tocate la fel de mărunt, o lingură de grâu hidratat în apă timp de 30 de minute și pisat, o roșie mare tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie. Salata se mănâncă pe parcursul zilei, ori de câte ori senzație de foame se face resimțită. Pe lângă salata de pătrunjel, dieta poate fi completată:

La micul dejun – cu o ceașcă de cafea neagră sau un fruct

La prânz  – cu un piept de pui (fiert sau la grătar), o pară sau un măr

La masa de seară – cu un ou fiert, un măr și un morcov ras

Pe parcursul acestei săptămâni se vor consuma minimum 2 litri de lichide (ceai neîndulcit, borș crud sau

apă), evitându-se complet sucurile.

Ultimele stiri

Parteneri