Sari la conținut

Sâmburii de măsline: Beneficii incredibile pentru sănătate

Sâmburii de măsline: Beneficii incredibile pentru sănătate. Dacă până acum aruncai sâmburii de măsline, de acum înainte te vei gândi de două ori înainte.

Fie că îți plac sau nu măslinele, trebuie să știi că sâmburii de măsline au niște beneficii incredibile pentru organism. Așadar, dacă ai înghițit o măslină cu tot cu sâmbure, chiar nu ai motive de îngrijorare. Deși este mai eficient să îi macini înainte de consum.

Ajută la eliminarea toxinelor

Pudra din sâmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, având în vedere că favorizează eliminarea toxinelor din el. Purificarea sângelui este una dintre problemele cu care  ne confruntăm, astfel că ingredientele naturiste sunt de un real ajutor în acest caz şi nu numai.

Stimulează circulația sângelui

Sâmburii de măsline aduc beneficii şi persoanelor care au circulaţia sângelui deficitară. Praful obţinut prin măcinarea sâmburilor poate fi consumat în diferite băuturi şi salate, însă, pentru cele mai bune rezultate, este indicat să optezi pentru lichide.

Rezultate uimitoare pentru tencelule moarte

Dacă pielea ta şi-a pierdut prospeţimea şi vitalitatea, consumă frecvent pudră din sâmburi de măsline şi te vei putea bucura de rezultatele dorite în scurt timp.

Important este să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol.

De asemenea, îl poţi folosi pentru prepararea unor măşti naturiste. Spre exemplu, îl poţi combina cu miere, iaurt, suc de lămâie şi ulei de migdale dulci.

Pielea ta va fi fină, catifelată şi strălucitoare ca a unui bebeluș.

Măcinaţi grosier, îi puteți folosi ca scrub. Atenție dacă aveți pielea sensibilă, însă!

Dacă nu vrei să îl foloseşti pentru faţă, aplică-l pe pielea de pe corp printr-un masaj delicat realizat cu mişcări circulare.

Tot sâmburii de măsline îţi vin în ajutor şi în acest caz, însă nu îţi recomandăm să îi consumi ca atare, după cum recomanda anumite reţete, ci tot sub forma de pudră.

Probleme cu balonarea?

Tractul tău digestiv se va regla cu timpul şi nu vei mai avea probleme cu constipaţia şi balonarea.

Sâmburii de măsline pot oferi rezultate bune şi în caz de diabet, notează realitatea.net.

Tot ce trebuie să faci este să zdrobeşti 200 g de sâmburi uscaţi, după care să îi depozitezi într-o pungă de hârtie. În fiecare dimineaţă, pune câte o linguriţă de pulbere la o cană de apă, apoi lasă recipientul pe foc până dă apa în clocot.

După aceea, aşteaptă ca soluţia să se mai răcească puţin, strecoar-o şi bea-o încet, pe stomacul gol. Vei vedea rezultatele în scurt timp. Așadar, vei mai arunca sâmburii de măsline de acum înainte?

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: