Din cuprinsul articolului
Ficatul este un organ esențial pentru funcționarea optimă a întregului organism. Acesta se comportă precum un filtru pentru tot ceea ce ingerăm, de la medicamente până la alimente.
Tot ceea ce ingerăm este procesat de ficat. Acesta Este responsabil pentru eliminarea unei cantități mari de toxine din organism, ceea ce îl face un organ fără de care nu putem trăi.
Din nefericire, stilul de viață nesănătos și programul încărcat pot avea efecte dezastruoase asupra ficatului și capacității acestuia. Totuși, anumite alimente conțin în mod natural substanțe hrănitoare, cu proprietăți de curățare, benefice pentru detoxifierea ficatului.
În lista fructelor permise în tratamentul bolilor gastro-intestinale, în frunte se află gutuia, merele, mango, perele, bananele și portocalele, care conțin o cantitate mare de pectine. Aceste substanțe sunt absorbanți naturali necesari pentru curățarea organismului de toxine. Le puteți folosi atât în formă crudă, cât și după tratament termic, adică coacere în cuptor.
Este mai bine ca o persoană cu ficat bolnav și sănătos să mănânce pește proaspăt de mare și de râu în loc de carne. Poate să fie soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, păstrăv, cod, merluciu, biban și crap, fie moderat saturate cu grăsimi. Acestea includ hering, halibut, somon. În orice caz, este mult mai bine decât gătirea cărnii, scrie BZI.
Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…
Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…
Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…
În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…