Sănătatea inimii: cum poți preveni un atac de cord conform experților?

Modalități aprobate de experți pentru a vă îngriji sănătatea inimii.  Păstrarea inimii noastre în formă bună a fost dintotdeauna o priroritate și odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19, a devenit, de asemenea, crucial să rămânem sănătoși și să minimalizăm riscul de comorbidități.

Deoarece tensiunea arterială necontrolată și markerii slabi ai sănătății cardiace sunt factori de risc legați de severitatea și complicațiile COVID-19 și o creștere a stilului de viață sedentar, este extrem de important să facem tot ce putem pentru a ne proteja sănătatea și pentru a ne menține în formă.

Începeți să adoptați măsuri benefice pentru bunăstarea dumneavoastră

Nu numai că un stil de viață mai potrivit și reducerea factorilor de risc minimizează riscul de atacuri de cord bruște, dar poate adăuga și ani de viață. Cu toate acestea, cel mai important mod de a vă reduce riscurile pentru bolile de inimă și afecțiunile cardiace nu stă în consumul de medicamente, ci în luare de măsuri preventive.

Limitați utilizarea telefonului

Deși trăim într-o lume digitală, este de asemenea important să ne deconectăm și să ne luăm timp liber pentru detoxifiere. Există o mulțime de riscuri pe care timpul petrecut excesiv în fața ecranului telefonului le implică pentru sănătatea noastră, în afară afecțiunea asupra ochilor.

Potrivit medicilor, persoanele care sunt lipite în mod constant de telefoanele lor sau cele care își verifică telefoanele în fiecare minut sunt mai expuse riscului de stres și markeri cardiaci slabi în comparație cu cineva mai echilibrat.

Verificarea mesajelor, a fluxurilor de pe rețelele de socializare, a e-mailurilor sau conectarea la ecran vă poate face și sedentar, așa că nu uitați să vă îndepărtați puțin timp pentru a vă elibera de lumea digitală, a respira și a face o pauză. Incorporați reguli sănătoase, limitați durata de timp petrecută în fața ecranului și faceți pauze frecvente de la telefon sau gadget-uri.

Consumați o dietă nutritivă bogată în antioxidanți

O dietă sănătoasă și hrănitoare face minuni în susținerea obiectivelor noastre de sănătate și susține funcționarea vitală. Pentru a vă menține inima sănătoasă este extrem de crucial să consumați alimente bogate în antioxidanți, Omega-3, fibre, proteine și cel mai important, conțin colesterol bun. Asigurați-vă că aveți minimum 2-3 porții de legume și fructe în fiecare zi și susțineți același lucru cu nuci și semințe, cereale integrale.

De asemenea, este esențial să bei apă și să te hidratezi. Cu toate acestea, aveți grijă să vă limitați aportul de sare și sodiu, mai ales dacă aveți antecedente familiale anterioare sau suferiți de orice afecțiune cardiacă. O ceașcă de cafea pe zi ar putea fi, de asemenea, excelentă pentru inima ta.

Mențineți niveluri sănătoase ale IMC (Indicele Masei Corporale)

Obsezitatea adaugă factori de risc suplimentari la sănătatea inimii și o face susceptibilă la inflamați, dar și alte tulburări ale stilului de viață. Prin urmare, fiecare persoană trebuie să se străduiască să reducă la minimum șansele de obezitate, să fie activă din punct de vedere fizic, să se concentreze pe dietă și să mențină niveluri sănătoase ale IMC în funcție de vârsta și sănătatea cuiva.

Lucrați pentru a elimina în mod conștient toxinele din dieta dvs., și mâncați cu atenție.

Fii atent la nivelul zahărului din sânge

Mersul la doctor pentru screening-uri preventive și monitorizarea nivelului de zahăr din sânge pe măsură ce îmbătrânești este o activitate obligatorie. Nivelurile necontrolate sau crescute de zahăr din sânge (hiperglicemie) pot provoca leziuni oxidative ale arterelor, pot perturba fluxul sanguin oxigenat, pot deteriora țesuturile și pot duce la acumularea colesterolului în jurul arterelor și să devină un ucigaș tăcut.

Precedența atacurilor de cord este, de asemenea, mai mare în rândul celor cu comorbidități grave, cum ar fi diabetul. Prin urmare, concentrați-vă asupra sănătății dvs. și încercați să aveți în mod natural niveluri optime de zahăr din sânge pentru o inimă mai sănătoasă.

Recent Posts

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

18 minute ago

Și tu ai această grupă de sânge? Boala gravă pe care o poți face dacă o ai

O descoperire recentă arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un…

48 de minute ago

Encefalita autoimună limbică

Encefalita limbică. Este o formă de encefalită care afectează, în principal, lobul temporal al creierului,…

o oră ago

Veste tristă pentru pensionari. Comisia Europeană avertizează: România se află în pericol

Datoriile publice, o problemă majoră pentru România. Pensiile românilor, la un pas de a fi…

2 ore ago

Simptomul „subtil” al cancerului intestinal care ar putea însemna că ai sângerări interne

Cancerul intestinal vă poate împiedica, de asemenea, să absorbiți în mod corespunzător substanțele nutritive din…

2 ore ago

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile. Izbucnirea conflictului…

3 ore ago

Citeste si: