Sari la conținut

Sănătatea publică în pericol! Tudor Ciuhodaru: Este o iluzie! Un risc major. Noi, ca medici, nu avem voie să facem….

Sănătatea publică în pericol! Tudor Ciuhodaru: Este o iluzie! Un risc major. Noi, ca medici, nu avem voie să facem….

Medicul Tudor Ciuhodaru de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași, trage un semnal de alarmă şi transmite un mesaj pentru toți românii pentru a nu cădea în capcana reclamelor false care se folosesc de identitatea sa.

Sănătatea publică în pericol! „Noi, ca medici, cu atât mai puțin ca demnitari, nu avem voie să facem reclamă la absolut nimic”

Europarlamentarul ieșean a depus o plângere la DIICOT. Ciuhodaru spune că exercită profesia de medic primar în Medicina de Urgență din anul 2002 și susține că prin asocierea numelui și a imaginii cu informații false, a suferit un prejudiciu de imagine.

„Este atac la sănătatea cetățenilor. Practic este vândută o iluzie, o speranță, o mega țeapă la un click distanță.

Și din punctul meu de vedere, există un risc major pentru sănătate”, susține medicul român.

Confruntat cu situaţii în care numele său apărea în reclame pentru produse care promovau sănătatea, medicul Tudor Ciuhodaru face apel la cetăţeni să fie atenți.

„Să știți că nu aflam despre aceste lucruri dacă nu mă sunau pacienții mei, ăsta este avantajul meu.

Vorbesc tot timpul cu ei, numărul meu de telefon este la liber și au început să mă sune.

Noi, ca medici, cu atât mai puțin ca demnitari, nu avem voie să facem reclamă la absolut nimic.

Există și un risc de implicații juridice, iar avocații mei mi-au zis că este şi o campanie de denigrare și defăimare”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Tudor Ciuhodaru: E o lecție pentru toți

Medicul Tudor Ciuhodaru a atras atenția că singura modalitate de a nu fi înșelat este ca fiecare persoană interesat de un anumit produs medical de pe net, să-și întrebe medicul de familie dacă achiziționarea acestuia este oportună sau nu.

„Mai ales că am mai avut și niște gesturi politice de a vota împotriva pașaportului verde la nivel european și imediat după aceasta au început să apară în valuri aceste reclame false.

Pe mine m-a interesat problema de sănătate publică şi iată o lecție pentru toţi: înainte de a cumpăra un medicament de pe net, în afară de faptul că eu nu fac reclamă la nimic pe net, inclusiv la anumite produse care au fost mult discutate în această pandemie, întrebați-vă dacă chiar aveți nevoie de acel produs, dacă v-a sunat medicul de familie sau medicul dumneavoastră curant.

Se exploatează de foarte mult speranța oamenilor de a fi mai sănătoși”, a avertizat medicul ieșean.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.