vineri, martie 24, 2023

România este țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, la nivel european. Acest tip de cancer, precum și alte tipuri de cancere cauzate de HPV pot fi prevenite cu ajutorul vaccinului.

Recent, România a extins campanai de vaccinare anti-HPV gratuită până la vârsta de 18 ani. Din păcate, însă, autoritățile susțin că nu există fonduri nici măcar pentru vacciNu narea tinerilor până în 14 ani, cum era până acum puțin timp.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Astfel, societățile medicale solicită autorităților să aloce fonduri cât mai curând, pentru a putea continua imunizarea anti-HPV, atât de esențială pentru prevenirea unor tipuri de cancere.

Nu există fonduri suficiente pentru vaccinarea anti-HPV

Societățile medicale cer guvernului să aloce fonduri pentru a asigura continuitatea programului de vaccinare anti-HPV. Reprezentanții acestora atrag atenția că România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidență și cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, anunță RRA.

Anual, sunt depistate circa 3.500 de noi cazuri de cancer de col uterin, iar numărul deceselor depășește 1.800, decese prevenibile prin vaccinare.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

Reprezentanții principalelor societăți medicale sunt îngrijorați față de reducerea fondurilor destinate programelor de sănătate. Ei susțin că astfel este afectată direct desfășurarea programului de vaccinare anti-HPV și credibilitatea autorităților în ceea ce privește promovarea vaccinării în general.

Tot medicii spun că există numeroase cereri din partea părinților care nu pot fi onorate. Aceștia vor fi nevoiți să le explice părinților că, deși statul a decis extinderea programului la categoria de vârstă 15-18 ani, nu există dozele necesare nici pentru acoperirea cererilor la categoria 11-14 ani.

Te-ar mai interesa: Fostul rector al UMF Cluj şi mai multe cadre didac...

Reprezentanții societăților medicale reamintesc faptul că vaccinarea anti-HPV este singura soluție pe care o avem la dispoziție pentru a putea elimina din viitorul copiilor de astăzi amenințarea cancerelor cauzate de infecția cu HPV.

Din păcate, ceea ce se întâmplă acum va produce multă suferință, o povară socială foarte mare și multe decese, pentru că asta determină cancerul de col uterin și toate celelalte cancere cauzate de infecția cu HPV, mai spun medicii.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private