Sari la conținut

Șansă pentru bolnavii de cancer. Institutul de Oncologie din Timișoara a primit toate aprobările

Proiectul Institutului Oncologic de la Timișoara
Sursă foto: Ministerul Sănătății
Proiectul Institutului Oncologic de la Timișoara

Guvernul a aprobat vineri, printr-o hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Institutului Regional de Oncologie Timişoara cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Ultimul pas pentru construirea cu fonduri din PNRR a Institutului Regional de Oncologie din Timişoara a fost îndeplinit cu succes de Ministerul Sănătăţii. Guvernul României a aprobat astăzi, 27 octombrie, printr-o Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie Timişoara”, a informat Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Institutul Regional de Oncologie din Timișoara reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de investiții cu fonduri din PNRR, iar valoarea totală a investiției este de 1.153.030 mii lei.

Noul Institut va avea 250 de paturi destinate spitalizării continue și de zi și un ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale, zonă de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcțional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, Centru pentru transplant medular și afereză celule stem.

Doctor care tratează un pacient cu cancer
Sursă foto: Creator: BSIP/UIG
Drepturi de autor: AMELIE-BENOIST / BSIP

Unul dintre ele mai importante obiective de investiții cu fonduri din PNRR

Spitalul reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de investiții cu fonduri din PNRR, iar valoarea totală a investiției este de 1.153.030 mii lei.

Institutul Oncologic ar trebui amplasat la marginea Timişoarei, la ieşirea spre Cenad, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin DSP Timiş. În această zonă a fost demarată, încă din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părţi din clădire.

În 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a realizat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional

„Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional în specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile și va oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicești la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament).

Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor”, a transmis DSP Timiș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel