Sari la conținut

Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biserica marți, 4 octombrie

Postul Paștelui
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Dezlegare la ulei și vin

Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși. Iată ce sfânt prăznuiește Biserica Ortodoxă mâine, marți, 4 octombrie. Ce rugăciune trebuie să rostim mâine.

 

Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul  MucenicIerotei Tesmotetul în fiecare an, la data de 4 octombrie, cel care a fost primul conducător și episcop al creștinilor din Atena, cunoscut și ca „vestitul nostru învățător”.

Sursa foto: Doxologia

Era ucenic apropiat al Sfântului Apostol Pavel, om de o educație rafinată, fin cunoscător al credinței.

Cât despre titlul de Tesmotet, acesta îi desemnează pe cei șase magistrați atenieni însărcinați cu păstrarea și interpretarea legilor.

Ierotei, episcop al Atenei, a fost unul dintre înțelepții Areopagului și a primit botezul creștin de la Sfântul Apostol Pavel care l-a și hirotonit episcop al Atenei.

Ce înseamnă Ierotei

Ierotei  este un nume cu origini grecești și înseamnă „cel sfințit de Dumnezeu”, potrivit basilica.ro.

Se spune că Sfântul Mucenic Ierotei a fost prezent la Adormirea Maicii Domnului și a cântat la înmormântarea acesteia, fiind un cântăreț desăvârșit.

De asemenea, în tradiția creștină se spune că Sfântul Ierotei a pătimit pentru credința în Iisus Hristos și a suferit moarte martirică.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei

„Bunătate învăţându-te şi îmbărbătându-te întru toate, cu bună cunoştinţă, ca un sfinţitor cuvios îmbrăcându-te, ai scos

din vasul alegerii cele negrăite; şi credinţa păzind, stadiul întocmai ai săvârşit, Sfinţite Mucenice Ierotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel