marți, august 9, 2022

Sărbătoare mare pentru ortodocși: Ce sfânt cinstește Biserica mâine, 2 august. În fiecare an, la această dată, creștinii ortodocși sărbătoresc aducerea …

Calendar ortodox 2 august 2022. În fiecare an, pe data de 2 august, este sărbătoare importantă pentru creștini. Biserica Ortodoxă prăznuiește Aducerea Moaștelor Sfântului Arhidiacon Ștefan.

Semnificația acestei mari sărbători creștine

Sfântul Arhidiacon Ștefan este pomenit în fiecare an pe data de 27 decembrie. Acesta ar fi fost omorât pentru că ar fi proclamat în mod public și solemn divinitatea Mântuitorului.

Te-ar mai interesa: Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc. Cum trebui...

Moaștele Sfântului Ștefan au fost duse spre îngropare de către Gamaliel, în satul Cafargamala, în apropiere de Ierusalim.

Gamaliel, renumitul învățător al legii evreiești va primi credința în Hristos si tot el va fi cel care îl va înmormânta si pe Nicodim, prietenul lui Ștefan, care a plâns la mormântul Sfântului Ștefan până a murit.

După sute de ani, Gamaliel a apărut de trei ori în visul lui Lucian, preotul din Cafargamala. Impresionat de visul pe care l-a avut, Lucian a mers la Patriarh și a luat binecuvântarea pentru a lua oameni și pentru a dezgropa osemintele.

Te-ar mai interesa: Ți se decojește pielea după o arsură solară? Desco...

Astfel, Moaștele Sfântului Mucenic și Arhidiacon Ștefan au fost mutate cu procesiune în Sion și înmormântate într-o biserică ridicată de boierul Alexandru.

În clipa în care boierul a murit i s-a făcut un sicriu de chiparos, asemănător cu cel al sfântului și a fost îngropat lângă mormântul Sfântului Ștefan.

Iuliana, soția boierului Alexandru, din dorința de a lua trupul bărbatului pentru a-l duce în țara sa, la Constantinopol, a fost cuprinsă de pronia dumnezeiască, a lăsat sicriul soțului vărsând lacrimi și a luat racla Sfântului Ștefan, noteaza stirilekanald.ro.

Te-ar mai interesa: Băutura banală care ar putea reduce simptomele end...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private