Sari la conținut

Șase alimente care te răcoresc și îți scad temperatura corporală rapid

Alimente care te răcoresc rapid. În zilele toride de vară, ne confruntăm cu temperaturi ridicate care pot afecta organismul și ne pot face să ne simțim inconfortabil. În afară de consumul regulat de apă pentru a ne hidrata, există și unele alimente care ne pot ajuta să ne răcorim și să scădem temperatura corporală în mod natural și rapid.

Vom explora aceste alimente răcoritoare, bazate pe cercetările și studiile din domeniul nutriției.

1. Pepenele verde

Pepenele verde, bogat în apă și nutrienți, este o alegere excelentă pentru răcorirea corpului în timpul verii. Conform unui studiu publicat în revista Nutrients, consumul de pepene verde a fost asociat cu o hidratare mai bună și o reducere a temperaturii corporale.

De asemenea, pepenele verde conține citrulină, un aminoacid care poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate contribui la răcirea corpului.

2. Castraveții

Castraveții sunt o altă alegere minunată pentru răcorirea corpului. Conțin aproximativ 95% apă și au un conținut scăzut de calorii. Un studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology a arătat că castraveții pot avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la combaterea inflamației și la menținerea temperaturii corporale la niveluri normale.

3. Afinele

Afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanți și flavonoide, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry a arătat că afinele pot ajuta la combaterea supraîncălzirii corpului și la menținerea temperaturii optime.

4. Salata verde

Salata verde, dar si varza, conțin apă în proporție de aproximativ 90% și sunt bogate în vitamine și minerale. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition, consumul de salată verde a fost asociat cu o reducere a temperaturii corpului și o hidratare mai bună.

5. Pepenele galben

Pepenele galben este o altă opțiune excelentă pentru a scădea temperatura corporală. Conține vitamina C și betacaroten, care pot sprijini sistemul imunitar și pot ajuta la menținerea temperaturii corpului sub control.

6. Iaurtul

iaurtul poate fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru a scădea temperatura corporală și a răcori organismul în timpul verii. Iaurtul conține probiotice și bacterii benefice pentru sănătatea digestivă, ceea ce poate contribui la menținerea echilibrului termic al corpului.

Studiile arată că probioticele din iaurt pot sprijini sistemul imunitar și pot reduce inflamația, ceea ce poate fi util în combaterea efectelor căldurii asupra organismului. De asemenea, iaurtul este o sursă bună de proteine și calciu, care pot ajuta la menținerea unei bune funcționări a corpului în timpul verii.

În plus, iaurtul poate fi o opțiune răcoritoare și ușor de consumat în zilele calde, în special atunci când este servit rece sau cu fructe proaspete.

Pe timp de vară, este important să ne asigurăm că rămânem hidratați și să consumăm alimente care să ne răcorească corpul în mod natural. Pepenele verde, castraveții, afinele, salata verde și pepenele galben sunt doar câteva dintre opțiunile alimentare care ne pot ajuta să ne menținem temperatura corporală sub control.

În plus față de consumul de alimente răcoritoare, este important să evităm expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf și să ne protejăm corpul de căldură. Alegeți alimentele potrivite și adoptați măsuri de protecție pentru a vă bucura de vara într-un mod sănătos și plăcut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel