Sari la conținut

Ce se întâmplă, de fapt, dacă înghiți semințele de pepene roșu. Nutriționist: În semințele de pepene se regăsesc…

fructul care crește colesterolul
Sursă FOTO: Unsplash
Pepenele consumat în exces, un pericol pentru cei cu nivelul mare de colesterol

Ce trebuie să știi despre semințele de pepene. Pepenele este unul dintre cele mai poplare fructe în sezonul cald. Acesta este bogat în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, având nenumărate beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, experții susțin că adevărata comoară din pepene se află în semințe. Iată de ce este recomandat să le consumi!

Pepenele este un fruct miraculos, mai ales vara, oferind un plus de hidratare și energie. Acestea este un adevărat stimulent pentru sănătate, având o multitudine de nutrienți benefici pentru organism. Totuși, este important să știi că acest fruct poate fi contraindicat pentru anumite persoane.

Semințele, de asemenea, sunt o comoară pentru corpul nostru. Acestea sunt bogate în magneziu și alte minerale esențiale. Iată cum le poți consuma!

Proteinele din semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici.

Cea mai răspândită vitamină din grupul B, care se află în semințele de pepene verde este niacina, esențială pentru menținerea sănătății sistemului nervos, sistemului digestiv și pentru menținerea elasticității pielii.

În ceea ce privește mineralele, acestea abundă în semințele de pepene verde. Pe primul loc se află magneziul urmat de altele, precum fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan și zinc. Toate acestea contribuie la procesele metabolice, întrețin musculatura și articulațiile, dar și tonusul musculaturii netede.

Cel mai surprinzător lucru, care poate fi spus despre semințele de pepene verde este cantitatea de grăsimi sănătoase pe care acestea le conțin, aceste fiind grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, omega 3 și omaga 6.

De ce să mănânci semințele din pepene?

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să consumăm semințele din pepene. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată.

Consumat ca atare, pepenele este benefic pentru sănătatea inimii, datorită conținutului ridicat de licopen. Licopenul este un antioxidant puternic, recunoscut pentru efectul de reducere a colesterolului din sânge.

De asemenea, el mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel