marți, martie 2, 2021

Tim Ferriss, autorul cărţii “The 4-Hour Body”, care a făcut vânzări record în toată lumea, a fost invitat în emisiunea “The Dr. Oz Show” moderată de Dr. Oz pentru a explica trucurile cercetare de el de-a lungul mai multor ani şi care au dat roade atunci când vrei să slăbeşti, să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit şi să dormi bine în fiecare noapte.

Iată care sunt sugestiile specialistului:

1. Duşul cu apă rece accelerează metabolismul

Dă roade de fiecare dată, susţine specialistul care ne recomandă un duş cu apă călduţă alternată cu apă rece dimineaţa la prima oră sau seara. Apa rece accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

2. Alimentele fermentate natural îmbunătăţesc starea de spirit

Nu ai nevoie de tratament cu antidepresive pentru a scpăa de depresie şi a-ţi îmbunătăţi starea de spirit. Soluţia naturală pe care o oferă specialistul constă în alimentele fermentate natural, deoarece serotonina care ne face viaţa mai frumoasă se produce tocmai în intestin. Varza, sfecla sau alte legume pe care le laşi la fermentat doar cu sare sunt bogate în probiotice, adică bacterii bune care ajută ca serotonina să ajungă în creier. Este recomandat să consumi zilnic 4-5 linguri de diverse alimente fermentate natural (varza murată, zeama de varză murată, sfecla murată, iaurt fermentat, borş natural, lapte bătut fermentat la temperatura camerei).

3. Untul de migdale crude îmbunătăţeşte somnul

Specialistul dă vina pe glicemia scăzută atunci când nu reuşeşti să ai un somn odihnitor pe parcursul nopţii. Pentru a împiedica acest lucru, Tim Ferriss recomandă consumul a 2 linguri de unt de migdale crude înainte de culcare. Migdalele au un indice glicemic scăzut, nu vor determina fluctuaţii grave ale glicemiei şi astfel vei dormi liniştită toată noaptea. De asemenea, specialistul recomandă adoptarea poziţiei de dormit pe burtă cu capul întors către dreapta, mâna dreaptă ridicată pe lângă cap şi piciorul drept îndoit ca să formeze un unghi drept.

4. Frişcă sau lapte integral pentru cafeaua de dimineaţă

Contrar opiniei că la cafeaua de dimineaţă se foloseşte lapte sau frişcă degresată dacă urmezi o cură de slăbire, specialistul a constatat efecte spectaculoase în cazul femeilor care-şi doreau să slăbească şi au consumat în fiecare dimineaţă cafeaua cu frişcă sau lapte integral. Explicaţia: lactatele integrale conţin acid linoleic conjugat (CLA) care împiedică depunerea grăsimilor, în vreme ce lactatele degresate măresc riscul de îngrăşare deoarece determină creşteri bruşte ale insulinei.

Studiul realizat de Tim Ferriss, autorul cărţii care a ajutat multă lume să slăbească, arată că femeile care au respectat această regulă au reuşit să slăbească între 1-2 kilograme pe săptămână. Aşadar, specialistul recomandă să amesteci în cafea de dimineaţă 2 linguri de frişcă grasă sau lapte integral şi vei reduce semnificativ riscul de a te îngrăşa pe parcursul unui an. Un lucru important de care trebuie să ţii cont şi pe care l-a specificat specialistul este acela de a consuma cafeaua în primele 30 de minute de la trezire.

5. Ceaiul mate accelerează digestia şi reduce absorbţia grăsimilor

Cu un gust uşor amărui, ceaiul mate este recomandat de către specialişti in numeroase probleme de sănătate, fiind recunoscut pentru beneficiile sale. Cea mai apreciată calitate a lui este aceea că te ajută să-ţi menţii silueta, prevenind astfel obezitatea. Ceaiul mate stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor, ajutând la eliminarea surplusului de apă din organism. Specialistul recomandă persoanelor care nu consumă cafea dimineaţa să aleagă ceaiul mate.

6. Scorţişoara reduce riscul de a lua în greutate

Scorţişoara ţine glicemia sub control, împiedicând acumularea kilogramelor în plus.

Ultimele stiri

Parteneri