sâmbătă, septembrie 24, 2022

Noua variantă OmicronCovid-19 se teme că este mai transmisibilă decât alte mutații și poate provoca simptome diferite decât tulpina originală de coronavirus.

Varianta, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, a fost clasificată drept „variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și s-a descoperit deja că are 30 de mutații diferite, inclusiv trăsături nemaivăzute anterior.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

Răspândirea noii variante de coronavirus Omicron i-a determinat pe liderii mondiali să se gândească la următoarea lună în pandemie.

Restricțiile – cum ar fi cele privind călătoriile internaționale – au fost înăsprite, deoarece oamenii de știință rămân nesiguri cu privire la impactul Omicron, deoarece cazurile continuă să crească.

Omicron a fost considerat o „variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Acest lucru se datorează faptului că noua tulpină are mai multe mutații care pot avea un impact asupra modului în care se comportă, de exemplu, asupra cât de ușor se răspândește sau asupra severității bolii pe care o provoacă.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Se sugerează că simptomele noii tulpini diferă de variantele pe care le-am experimentat anterior.

Dar cum diferă ele și care sunt semnele de  infecție ale variantei Omicron? Iată tot ce trebuie să știți.

  1. Oboseala extremă

Oboseala extremă a fost legată de noua variantă.

Acest simptom a fost asociat și cu tulpinile anterioare, care durează în jur de cinci până la opt zile cu alte variante în majoritatea cazurilor.

Te-ar mai interesa: Fructele care se coc toamna târziu. Mihaela Bilic:...

Cu toate acestea, unii oameni se pot simți încă obosiți timp de câteva săptămâni după infecție.

Nu se știe încă cât de mult va dura oboseala dacă cineva testează pozitiv pentru varianta Omicron.

2. Dureri de cap  și dureri de corp

Ca și în cazul tulpinii originale de coronavirus, pacienții infectați cu Omicron au raportat că au suferit dureri corporale. Din nou, acest simptom a durat de obicei doar câteva zile cu alte variante.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

3. Dureri de cap

Durere de cap – simptom infecție Omicron

Asociați în mod obișnuit cu alte tulpini ale virusului, cei infectați cu virusul Omicron au raportat dureri de cap ca simptom.

Cercetătorii au descoperit anterior că persoanele cu coronavirus tind să aibă dureri de cap moderate până la puternic dureroase sau să simtă dureri pulsatile sau înjunghiate.

 

 

 

4. Durerile  în gât

Cercetătorul din Africa de Sud, Dr. Angelique Coetze, care a tras primul semnal de alarmă despre Omicron, a spus că pacienții au raportat că aveau „dureri în gât”, dar nu tușiseră atunci când erau infectați cu varianta.

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

Acest simptom este ușor diferit de tulpinile anterioare.

Luarea de paracetamol și consumul de multe lichide ar trebui să ajute la ameliorarea oricărei dureri.

Într-un interviu acordat la Antena3, profesorul Adrian Cercel a subliniat și el acest simptom:

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Sin un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă”, spune prof. Adrian Streinu-Cercel.

5. Curge nasul

În ciuda faptului că este un simptom al răcelii comune sau gripei, curgerea nasului a fost, de asemenea, legată de infecția cu Omicron.

O infecție virală face ca nasul să producă mai mult mucus pentru a ajuta la captarea și spălarea particulelor virale.

6. Strănut

Din nou, acest simptom ar putea fi ușor confundat ca un semn de răceală sau gripă, dar în unele cazuri ar putea fi un indiciu al infecției cu Omicron Covid-19.

Dacă strănuți în mod regulat și ești îngrijorat că ar putea fi un semn de coronavirus, cel mai bine este să faci un test pentru a fi sigur.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private