miercuri, iunie 29, 2022

Savatie Baștovoi, remarcă amară: „Manualele școlare ar trebui să aibă pe prima pagină o poză cu Virusul Covid, așa cum erau cele cu Ceaușescu”

Părintelele Savatie Baștovoi, un eseist, poet, romancier, teolog și scriitor român din Republica Moldova, a ajuns cunoscut mai ales prin postările sale de pe pagina sa de Facebook. În cea mai recentă postare a sa, acesta atrage atenția asupra politizării excesive a virusului SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Savatie Baștovoi, remarcă amară: „Virusul Covid a devenit, fără îndoială, cel mai influent personaj politic din lume”

„Virusul Covid a devenit, fără îndoială, cel mai influent personaj politic din lume, cel mai desenat, cel mai fotografiat, cel mai tipărit și cel mai tirajat, cel mai vîndut și cel mai discutat, astfel încît poate să apară liniștit pe coperta Times în locul lui Putin sau Biden.

Covid este un personaj și, asemeni șarpelui de altă dată, poate să reprezinte de acum înainte simbolul medicinei. Să fie desenat pe ambulanțe, pe școli, la intrarea în orașe, pe steaguri și pe stemele guvernelor. Să aibă fiecare stemă cîte un mic covid în centru, așa cum stemele republicilor sovietice aveau steluța cu cinci colțuri.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Manualele școlare ar trebui să aibă pe prima pagină o poză cu Virusul Covid, așa cum erau cele cu Ceaușescu. Fiecare Universitate să aibă și Catedra de Covid care să educe conducători și șefi în toate domeniile: șefi de spitale, șefi de poliție, șefi la fisc.

Uniunea Scriitorilor să facă o revistă groasă în care să publice poezii, eseuri și romane dedicate virusului Covid și un concurs anual cu premii în euro care să se cheme: „Arafat cel înaripat Romania a salvat”, a scris Baștovoi pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Ar putea fi o caricatură cu unul sau mai mulţi oameni şi text

Au apărut primele cărți pentru copii cu personaje Covid

„Prin anii 20 (1920), circula o poveste cu Lenin care zbura peste munți ca să salveze țăranii din Turkmenistan de un vrăjitor rău. Această poveste a fost tipărită și răspîndită ca material de propagandă cu toată seriositatea.

Vă pufnește rîsul? Acoperiți-l bine cu masca, pentru că primele cărți cu personajul Covid scrise pentru copiii au și început să apară. A mai rămas doar să zboare Arafat și Biden, Putin și Ursula von der Leyen.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Și, credeți-mă, dacă veți încerca să spuneți că nu au aripi și nu zboară, o să plătiți cu viața”, a mai scris Savatie Baștovoi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private