duminică, februarie 5, 2023

Scandal la Casa Regală: Prințul Harry și Meghan au primit amenințări „foarte reale”. Are monarhia britanică o problemă cu rasismul? Declarațiile care schimbă totul.

Un nou scandal a cuprins Palatul Buckingham.  Întrebat dacă au existat amenințări reale la adresa vieții lui Meghan Markle, comisarul adjunct de la Scotland Yard a spus: „Oamenii au fost urmăriți penal”.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au confruntat cu amenințări „foarte reale” la adresa siguranței lor, inclusiv amenințări provenind de la extrema dreaptă, în timp ce se aflau în Marea Britanie, a declarat un oficial de rang înalt al poliției britanice.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Scandal la Casa Regală: Prințul Harry și Meghan au primit amenințări „foarte reale”

Neil Basu, comisarul adjunct ieșit al operațiunilor de specialitate de la Scotland Yard, a declarat recent pentru Chanel 4 că a investigat o serie de amenințări „dezgustătoare și foarte reale” împotriva ducelui și ducesei de Sussex.

Basu a spus că cel puțin unele dintre amenințări provin din extrema dreaptă.

„Am vorbit public de mulți ani despre amenințarea terorismului de extremă dreaptă în această țară”, a răspuns comisarul de la Scotland Yard când a fost întrebat despre amenințări în interviul, care a fost difuzat marți.

„Dacă ai fi văzut lucrurile care au fost scrise și le-ai fi primit, genul de retorică care este online… te-ai simți amenințat tot timpul”, a spus Basu, fostul șef al contraterorismului, care era responsabil de protecția regală înainte ca Sussex să părăsească Regatul Unit, potrivit nbcmews.com.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Întrebat dacă a existat o amenințare reală la adresa vieții lui Meghan de mai multe ori, Basu a răspuns:

Am avut echipe care investigau aceasta. Oamenii au fost urmăriți penal pentru aceste amenințări.

Prince Harry and Meghan Markle's children become HRH upon Queen's death | Daily Mail Online

Meghan și Harry nu vor să-și aducă cei doi copii în Marea Britanie

Reprezentanții Ducelui și Ducesei de Sussex nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Harry și Meghan s-au mutat la Los Angeles în 2020, după ce au petrecut timp în Canada.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Ei au anunțat în ianuarie 2020 că vor face un „pas înapoi” ca membri seniori ai familiei regale. La acea vreme, ei au spus că plănuiau să-și împartă timpul între Marea Britanie și America de Nord.

Prințul Harry a câștigat în iulie dreptul de a contesta statutul aranjamentelor de securitate care au fost instituite în Regatul Unit, după ce el și Meghan au decis să se retragă din rolurile lor regale.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Un reprezentant legal a spus anterior că Harry a vrut să-și aducă cei doi copii, Archie și Lilibet, în Regatul Unit, astfel încât să-și poată „cunoaște țara natală”, dar a spus că este prea riscant fără o protecție adecvată a poliției. Harry a vrut să plătească el însuși pentru protecția poliției, mai degrabă decât să-i pună pe contribuabilii britanici să plătească factura, dar că nu a putut face acest lucru decât dacă Ministerul de Interne al Marii Britanii ar fi fost de acord.

Te-ar mai interesa: Atenție! Unghiile care se exfoliază pot anunța o b...

Mai mult, a spus că securitatea lui Harry a fost „compromisă din cauza absenței protecției poliției” în timpul unei vizite în Marea Britanie pentru a dezveli o statuie în onoarea regretatei sale mame, Prințesa Diana.

„Ducele și ducesa de Sussex finanțează personal o echipă de securitate privată pentru familia lor, dar această securitate nu poate reproduce protecția necesară a poliției, necesară în Regatul Unit”, se spune în declarație.

„În absența unei astfel de protecții, prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce la casa lui”, se arată în comunicat.


Prințul Harry se teme pentru familia sa

Declarația spunea că Harry „a moștenit un risc de securitate la naștere” și a afirmat că familia sa a fost supusă „amenințărilor neonaziste și extremiste bine documentate”. Meghan a vorbit, de asemenea, despre modul în care rasismul i-a afectat sănătatea mintală, cariera și relațiile.

În martie 2021, Meghan și Harry i-au spus lui Oprah Winfrey într-un interviu dezvăluitor că membrii regali și-au exprimat „îngrijorări” cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea copiilor lor.

Cuplul a refuzat să numească persoana respectivă; Winfrey a spus mai târziu că Harry a spus clar că nu era nici regina Elisabeta a II-a, bunica lui, nici soțul ei, prințul Philip. Cuplul a criticat, de asemenea, presa britanică pentru ceea ce au spus că este un torent de abuzuri rasiste față de Meghan, a cărei mamă este neagră.

Interviul a stârnit uneori dezbateri aprinse pe rețelele de socializare și televiziune despre rolul pe care l-a jucat rasismul în ieșirea cuplului.

Palatul Buckingham a spus mai târziu într-o declarație adresată interviului că familia a fost „întristată” să afle amploarea provocărilor cu care se confruntă cuplul. „Problemele ridicate, în special cea de rasă, sunt îngrijorătoare”, se spune în declarație.

„Deși unele amintiri pot varia, ele sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de familie în mod privat.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private